Kuhmolainen Tuupalan koulu tehdään paikallisista CLT-elementeistä

Kuhmon uuden Tuupalan koulun CLT-elementtien toimittajaksi on valittu Oy Crosslam Kuhmo Ltd. Kohde tulee olemaan Suomen ensimmäinen CLT-rakenteinen koulu.

Kuhmon uuden Tuupalan koulun CLT-elementtien toimittajaksi on valittu Oy Crosslam Kuhmo Ltd. Kohde tulee olemaan Suomen ensimmäinen CLT-rakenteinen koulu.

CLT eli cross laminated timber on massiivista ristiinliimattua puuta, josta toteutetaan kantavat rakenteet.

Kouluun tulee yli 5000 neliömetriä CLT-rakenteita. Koulun rakentamisen perustustyöt on aloitettu. CLT-rungon pystyttäminen alkaa ennen vuoden loppua.

”Kokonaan sääsuojan alla toteutettuna kosteusvaurion riski on minimoitu, tämä on yksi parhaita sijoituksia laatuun, mitä tilaaja voi tehdä”, Rakennusliike Kuoman toimitusjohtaja Rauno Manninen sanoo.

Kuhmoon on rakennettu pitkäjänteisesti puurakentamisen liiketoimintaa, ja Kantolan teollisuusalue pystyy jo nykyisellään tarjoamaan kansallisesti poikkeuksellisia kokonaisuuksia rakennuttajille.

”Pitkällä aikavälillä tavoitteemme on kasvaa kansainväliseksi toimijaksi. Tuupalan kaltainen kansainvälisen tason referenssi on yksi perusedellytys kasvussa ja työpaikkojen luomisessa, kiitokset tästä kaupungille. Tulevaisuudessa voimme tuoda ulkomaiset vieraamme omalle kylälle tutustumaan maailmanluokan kohteeseen”, Crosslam Kuhmon toimitusjohtaja Juha Virta sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuhmolainen Tuupalan koulu tehdään paikallisista CLT-elementeistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat