Kokeile kuukausi maksutta

Länsimetron oikeusriidassa yllättävä kaksoisrooli

A-Insinöörien ja Länsimetron oikeusriidassa on A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinäsellä kaksoisrooli.

A-Insinöörien ja Länsimetron oikeusriidassa on A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinäsellä kaksoisrooli.

Länsimetro Oy:n rakennuttajakonsulttina toimii Sweco PM Oy, ja Keinänen oli tämän yhtiön toimitusjohtaja aikana, jolloin Länsimetro Oy solmi suunnittelusopimuksen A-Insinöörien kanssa.

A-Insinöörit on haastanut Länsimetro Oy:n käräjille maksamattomista suunnittelulaskuista. Haastehakemuksen mukaan yhteissumma on noin kaksi miljoonaa euroa.

A-Insinöörien voisi ajatella hyötyvän oikeusprosessissa siitä, että Keinänen tuntee sisältäpäin vastapuolen toimintatavat ja sopimusten yksityiskohdat. Keinänen on A-Insinöörien vähemmistöomistaja.

Keinänen ei halua kommentoida kaksoisrooliaan A-Insinöörien nykyisenä toimitusjohtajana ja Sweco PM:n entisenä toimitusjohtajana. Oikeusprosessiinkaan hän ei halua ottaa kantaa.

”Antaa oikeuden tehdä päätöksensä”, Keinänen sanoo.

Keinäsen vetämän A-Insinöörien haastehakemuksessa arvostellaan suorin sanoin Länsimetron rakennuttajakonsultti Sweco PM:n toimintaa, jonka toimitusjohtajana Keinänen on ollut.

”Länsimetro on yksi Suomen suurimmista ja vaativimmista rakennushankkeista. Tällaisessa hankkeessa tilaajan henkilöstön ja sen käyttämän rakennuttajakonsultin osaamisen tulisi olla korkeaa tasoa ja resurssit riittävät. Näin ei valitettavasti ole ollut Länsimetro-hankkeessa”, A-Insinöörien haastehakemuksessa arvostellaan Sweco PM -yhtiötä ja Länsimetroa.

Lue lisää metrohankkeen oikeusriidoista tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Länsimetron oikeusriidassa yllättävä kaksoisrooli”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat