Kokeile kuukausi maksutta

Hartela kapseloi pääkonttorin peruskiveen ajan turhakkeet

Kiinteistö Oy Ilmalan Aseman peruskivi muurattiin eilen. Uuden toimistokokonaisuuden pääkäyttäjä on Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, joka muuttaa tiloihin vuokralle vuoden 2017 lopulla. Tiloihin sijoittuu myös Hartelan pääkonttori sekä Kanresta, joka järjestää talon ravintolapalvelut.

Kiinteistö Oy Ilmalan asema

Hartela kysyi kestävän kehityksen teemalla suomalaisilta, mitä he sijoittaisivat rakennuksen perustuksiin merkkinä jälkipolville omasta ajastamme.

Facebook-kilpailuun tuli noin 350 vastausta, joista voittajaksi valittiin helsinkiläisen Kirsi Paldaniuksen perusteltu ehdotus. ”Selfiekeppi, banaanikotelo ja kertakäyttöinen hiilihapotuskorkki. Kertovat hapokkaan tyhjentävästi siitä, mitä nykyihminen arvostaa ja mitä ei.”

Idea toteutettiin, ja lisäksi lieriöön on talletettu päivän sanomalehti ja muita peruskiven muuraajien tuomia esineitä.

E-luku 50 prosenttia nykymääräyksiä tiukempi

Toimistotalo vastaa Hartelan tiedotteen mukaan energiatavoitteisiin tehokkailla ja kokonaisvaltaisilla teknisillä ratkaisuilla, energiatehokkaalla julkisivulla ja kaukoenergian sekä aurinkosähkön hyödyntämisellä.

E-lukutavoite on lähes 50 prosenttia nykyistä rakentamismääräystä tiukempi. LEED Platina -sertifikaatilla tavoitellaan myös korkeinta vihreän rakentamisen laatutasoa.

Toimistorakennuksessa on poikkeuksellisen suuri kerrosala, jolloin suurikin organisaatio voi toimia yhdessä tasossa.

”Ilmala on valinta valveutuneille yrityksille, joille ympäristökysymykset ja henkilöstön hyvinvointi ovat päätöksenteon aitoja ajureita”, sanoo Rakennusosakeyhtiö Hartelan toimitusjohtaja Marko Heino.

Ilmalan Asema -toimistotalon omistaa Hansainvest Hanseatische Investment-GmbH. Hankkeen kehittämisestä ja rakentamisesta vastaa Rakennusosakeyhtiö Hartela ja arkkitehtisuunnittelusta Cederqvist & Jäntti Architects.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartela kapseloi pääkonttorin peruskiveen ajan turhakkeet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat