Kymmeniä kiinteistönvälitystoimistoja uhkaa rekisteristä poisto, koska ne eivät täytä laissa henkilöstön pätevyydelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Kymmeniä kiinteistönvälitysliikkeitä uhkaa rekisteristä poisto

Kymmeniä kiinteistönvälitystoimistoja uhkaa rekisteristä poisto, koska ne eivät täytä laissa henkilöstön pätevyydelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Kirjoittaja(t) Mikko Kortelainen

Effortia Oy:n julkistaman katsauksen mukaan kuutta prosenttia Suomen kiinteistönvälitysliikkeistä uhkaa rekisteristä poisto.

Katsauksen mukaan laillistettujen kiinteistönvälittäjien osuus koko välittäjäkunnasta on nyt 10,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Siitä huolimatta noin 70 välitystoimipistettä ympäri Suomen on tilanteessa, jossa ilman parannuksia niitä uhkaa poisto välitysliikerekisteristä.

Tiedot perustuvat Asuntomyynti.fi:n kiinteistönvälitysvertailuun.

Asuntojenmyynti.fi on Effortia Oy:n ylläpitämä suomalainen kiinteistönvälityksen tietopalvelu. Se seuraa välitysyritysten ilmoittamia välityshintoja sekä välitystoimipisteiden ammattipätevyystasoja.

Ennen vuotta 2016 riitti, että ainoastaan kiinteistönvälitysyrityksen vastaavalla hoitajalla oli välittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys. Lisäksi vastaavan hoitajan oli tullut varmistaa, että jokaisessa yrityksen myyntiä tekevässä välitystoimipisteessä oli vastaavan hoitajan pätevyyden omaava toimihenkilö, joka niin ikään osallistui aktiivisesti välitystoimintaan.

Laki muuttui huhtikuussa 2013 siten, että 50 prosentilla välitystoimipisteiden myyntiä tekevistä toimihenkilöistä oli oltava LKV- tutkinto suoritettuna. Lakiin kirjattiin kuitenkin siirtymäsäännös, jonka mukaan se astui pätevyysvaatimusten osalta voimaan vasta 1.1.2016.

Katsauksen mukaan aluehallintovirasto katsoi välitysliikkeiden puutteita läpi sormien koko kevään 2016, mutta aloitti tehovalvonnan huhtikuussa järjestetyn kokeen jälkeen. Lain noudattamatta jättäminen on tämän jälkeen johtanut ainakin yhteen väliaikaisena langetettuun toimintakieltoon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kymmeniä kiinteistönvälitysliikkeitä uhkaa rekisteristä poisto”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi