Highlights-voittaja: Congridilta mobiiliratkaisu rakennustuotannon hallintaan

Congrid Oy:n tuotanto-ohjausohjelmisto on tämän vuoden FinnBuild Highlights -kilpailun voittaja.

Congrid tähtää mobiiliratkaisullaan Suomen lisäksi myös ulkomaisille markkinoille.

Tänä vuonna jo viidennen kerran järjestetyssä FinnBuild Highlights -kilpailussa etsittiin jälleen mielenkiintoisimpia rakennusalan tuotteita ja ratkaisuja. Tänä vuonna huomiota haluttiin antaa etukäteen ajatellen kirkkaimmalle tähdelle, joka voi myös hyödyntää palkintoaan kansainvälistymisessä.

Kilpailun voittajaksi valittiin Congrid Oy:n mobiiliratkaisu rakennustuotannon hallintaan. Tuomariston mukaan yhtiön ohjelmistokokonaisuus pureutuu rakennustyömaan ohjauksen kannalta keskeisiin asioihin.

Ohjelmistokokonaisuuden valttina on helppokäyttöisyys, ja se säästää huomattavasti työnjohdon aikaa sekä helpottaa havaintojen ja tarkastusten tekemistä. Havainnot ja raportit näkyvät kaikille rakennusprojektin osapuolille samanaikaisesti, mikä parantaa läpinäkyvyyttä.

Ohjelmisto on tehty suomalaisen rakentamisen tuotannonohjauksen toimintatapoihin, mutta se toimii yhtä hyvin myös ulkomailla. Congrid tähtääkin ohjelmistollaan myös ulkomaiden markkinoille.

Voittaja sai erikoispalkinnon, jonka arvo on 3000 euroa, ja se on käytettävä kansainvälistymiseen.

Tehoa työmaan arkeen

Congridin helppokäyttöinen, räätälöitävä pilvipalveluohjelmisto on kehitetty ratkaisuksi rakennustyömaan laadun- ja työturvallisuuden hallintaan ja parantamaan tiedonkulkua työmaan eri osapuolten välillä.

Se siirtää paperisen dokumentoinnin digitaaliseen mobiilikäyttöliittymään, jolloin tarkastuksia ja mittauksia ei tarvitse viimeistellä työmaatoimistossa. Rakennustyömaan TR-mittaukset, turvallisuushavainnot, laatutarkastukset, virhe- ja puutelistat tallentuvat pilvipalveluun, josta ne näkyvät kaikille projektin osapuolille. Niitä pystytään myös jakamaan sähköisesti eteenpäin.

congrid_mobile_app

Kun kaikki rakentamisessa käytetty dokumentaatio saadaan ohjelmistoon, siitä hyötyy koko rakentamisen ketju aina tilaajasta yksittäiseen työntekijään.

Helppokäyttöinen ohjelmisto on kätevästi skaalattavissa asiakasyrityksen tarpeiden mukaan, joten se toimii yhtä hyvin suuren pääurakoitsijan käytössä kuin myös valvojan apuna.

Yhtiö perustettiin vuonna 2013

Congrid perustettiin vuonna 2013, ja pilotit käynnistyivät jo seuraavana vuonna. Tarkoituksena oli nimenomaan kehittää helppokäyttöinen laadunvalvontaohjelma rakennustyömaille.

”Kun otimme yhteyttä asiakkaisiin ja kysyimme, mikä helpottaisi rakennustyömaiden arkea eniten, selvisi, että se oli virheiden ja puutteiden kirjaukseen tarkoitettu Vika-sovellus”, toimitusjohtaja Timo Makkonen kertoo.

Congrid-havaintotyökalu kehitettiin ohjelmistokokonaisuuteen ensimmäisenä.

FinnBuildissä julkaistaan ohjelmiston kevyempi versio projektin sidosryhmille aliurakoitsijoista tilaajiin.

”Ohjelmistoon tallennetusta tiedosta on hyötyä rakennuksen koko elinkaaren aikana. Congridia on tarkoitus kehittää entistä paremmin hyödynnettäväksi esimerkiksi takuu- ja vuosikorjausten osalta.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Highlights-voittaja: Congridilta mobiiliratkaisu rakennustuotannon hallintaan”

Vastaa