Lehti: taloyhtiölle tulossa jopa yli 40 000 euron lasku liesikupuriidasta

Salolainen kerrostaloyhtiö on hävinnyt käräjäoikeudessa pitkän riidan yhdestä liesikuvusta, kertoo Salon Seudun sanomat jutussaan.

Salolainen kerrostaloyhtiö on hävinnyt käräjäoikeudessa pitkän riidan yhdestä liesikuvusta, kertoo Salon Seudun sanomat jutussaan.

Kiista alkoi kyteä jo kymmenen vuotta sitten, kun salolainen pariskunta muutti vastavalmistuneeseen kerrostaloon. Pariskunnan mielestä huoneiston ilmanvaihto ei toiminut kunnolla.

Lehden mukaan taloyhtiö teki liesikuvun tulo- ja poistoilman määristä useita selvityksiä. Pariskunta teetätti omiaan. Tuloksista ja ilmanvaihdon säätämisen vaikutuksista oli erimielisyyttä. Kiistaa tuli jo siitäkin, mitä yhtiökokouksissa ja ylimääräisissä yhtiökokouksissa oli asioista sovittu ja luvattu.

Sovintoyritykset kariutuivat. Taloyhtiön mielestä pariskunta oli teetättänyt yhtiöllä perusteettomia selvityksiä. Yhtiö yritti periä niistä koituneita laskuja. Osakaspari kieltäytyi maksamasta ja vei jutun oikeuteen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan osakkailla on ollut perusteltu syy epäillä, ettei heidän asuntonsa ilmanvaihto ole kunnossa. Asunto-osakeyhtiölain mukaan ilmanvaihdon kunnossapito kuuluu asuntoyhtiölle.

Oikeus velvoitti taloyhtiön korvaamaan osakaspariskunnan liki 25 000 euron oikeudenkäyntikulut. Sen lisäksi yhtiö joutuu maksamaan omat kulunsa.

Kiistan loppulasku voi olla yhtiölle yli 40 000 euroa.

Lehden mukaan taloyhtiö päättää ylimääräisessä yhtiökokouksessa, valittaako se hovioikeuteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehti: taloyhtiölle tulossa jopa yli 40 000 euron lasku liesikupuriidasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat