Projektit Kiinteistöt Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Patrik Laineen luistimenterät muurataan ”Tappara-talojen” peruskiveen

Pohjola Rakennus Oy Häme rakentaa Tampereen Haukiluomaan Asunto Oy Tampereen Kirvesmäen.

Asunto Oy Tampereen Kirvesmäkeen tulee 50 asuntoa.

Kahden kerrostalon asuntoyhtiötä kutsutaan ”Tappara-taloiksi”. Rakennuksen väritys ja nimi kunnioittavat Tapparan vuoden 2016 mestaruutta. 50 asunnon kohde valmistuu vuoden 2017 lopulla.

”Tavallisuudesta poiketen tässä peruskivenmuurauksessa on suorastaan urheilujuhlan tuntua. Peruskiveen muurataan Patrik Laineen luistimenterät muistuttamaan tulevien polvien tamperelaisia vuoden 2016 mestaruudesta. Paikalla on myös Kanada-malja, sekä kesällä Tampereen katukuvassa usein vilahdellut Tappara-Porsche”, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen ja Pohjola Rakennus Oy Hämeen Miikka Routama kommentoivat.

Tapparan väritystä, sinistä ja oranssia, tunnustavan asuntoyhtiön ulkomuoto sai alkunsa huumorintajuisen arkkitehdin vitsistä. Pohjola Rakennuksessa ideasta kuitenkin innostuttiin, ja syyskuussa 2016 aloitettiin hallitsevan Suomen mestarin henkeä kunnioittavan kohteen rakentaminen.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia