Kokeile kuukausi maksutta

Hartela saneeraa vanhan vesivoimalan kiinteistön Oulussa

Hartela saneeraa Oulun Myllytullin alueella sijaitsevan vanhan voimalakiinteistön toimitila- ja kulttuurikäyttöön.

Havainnekuva vanhasta voimalasta.

Vanha Woimala -kehityshanke on myyty Aberdeen Property Fund Finland I Ky:lle.

Kehityshankkeen taustalla on Hartela-Forum Oy:n voittama Oulun kaupungin järjestämä kilpailu koko alueen kehittämisestä. Voimalarakennuksen lisäksi alueella kunnostetaan muitakin vanhoja rakennuksia sekä rakennetaan uusia rakennuksia muun muassa asuinkäyttöön.

Kohteen päävuokrasopimus on solmittu DNA:n kanssa.

Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen avataan keväällä 2017 taide- ja tapahtumatila Voimala 1889. Taidelähtöisen, kaikille kaupunkilaisille avoimen tilan toiminnasta vastaa Whatevergroup Oy, joka järjestää noin 250m2:n tilassa näyttelyitä, konsertteja, esityksiä, juhlia ja kokouksia yhteistyössä oululaisten taiteilijoiden ja kulttuuriyhdistysten kanssa.

Voimala 1889:n ja Rauhalan väliin valmistuu lisäksi tapahtumatori, joka mahdollistaa muun muassa erilaisten festivaalien, konserttien ja ulkoilmatapahtumien järjestämisen alueella. Rakennuksesta löytyy vielä yksi 150 neliömetrin vapaa toimitila, jonka vuokraus on parhaillaan käynnissä.

Kulttuurihistoria näkyy rakennuksessa jatkossakin

Kohteella on erittäin pitkä historia. Ensimmäinen vesimylly on perustettu kyseiselle paikalle jo vuonna 1720. Nykyisessä rakennuksessa toiminut vesivoimalaitos valmistui vuonna 1903. Kohteen arkkitehtina oli tuolloin Victor Joachim Sucksdorff.

Hartela kunnostaa kiinteistön oululaista rakennusperintöä ja kulttuurihistoriallista ympäristöä kunnioittaen. Muun muassa vanha tiilijulkisivu jää alkuperäisen kaltaiseksi. Koko Lasaretinväylän alue kehittyy lähivuosina voimakkaasti uusien asuintalojen ja vanhan voimalakiinteistön kunnostuksen myötä.

Hartela rakentaa voimalan läheisyyteen 112 asuntoa. Kohteista on valmistunut kolme asuintaloa ja viimeisen asuinkohteen rakennustyöt aloitetaan alkuvuodesta 2017.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartela saneeraa vanhan vesivoimalan kiinteistön Oulussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat