Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Rantatunneli-projektille RIL-palkinto

Rakennusinsinöörien vuoden 2016 RIL-Palkinto on myönnetty Tampereen Rantatunnelille, jonka toteuttamisesta vastasi Lemminkäisen, A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n ja Saanio & Riekkola Oy:n muodostama allianssiryhmittymä. Hankkeen tilaajaosapuolina toimivat Tampereen kaupunki ja Liikennevirasto.

Rakennusinsinöörien vuoden 2016 RIL-Palkinto on myönnetty Tampereen Rantatunnelille, jonka toteuttamisesta vastasi Lemminkäisen, A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n ja Saanio & Riekkola Oy:n muodostama allianssiryhmittymä. Hankkeen tilaajaosapuolina toimivat Tampereen kaupunki ja Liikennevirasto.
Kuuntele juttu

Palkinnon saajan valitsi kolmen finalistin joukosta OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen. ”Hanke edustaa laajuudessaan ja vaativuudessaan hienolla tavalla suomalaista rakennusteknistä osaamista. Se luo myös merkittävine aikataulualituksineen ja muutenkin vähintään tavoitteiden mukaisena suorituksena kaivattua positiivista mielikuvaa julkiseen keskusteluun”, Karhinen perustelee.

”Kyseessä on merkittävä keskustahanke, joka toteutettiin onnistuneesti ihmisten olohuoneiden välittömässä läheisyydessä, ympäristöä kunnioittaen. Kyseessä on vaikuttava ja onnistunut hanke, josta Tampereen ohella saa olla ylpeä koko muu Suomi”, Karhinen jatkaa.

Tampereen Rantatunneli avattiin liikenteelle 16.11.2016, puoli vuotta etuajassa. Allianssi kertoo tehneensä hankkeen aikana 114 innovaatiota, joiden arvo on yli 20 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tampereen Rantatunneli-projektille RIL-palkinto”

  1. Eikös tilaajan konsulttina ja allianssimallin takentajana toiminut aSweco PM. Olisi hyvä mainita tämäkin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat