Lujabetoni Keski-Suomen keskussairaalan betonitoimittajaksi – laadunvalvonta tärkeää

Lujabetoni toteuttaa Keski-Suomen sairaalan betonitoimitukset yhdessä HB-Betoniteollisuus Oy:n kanssa siten, että Lujabetoni on kohteen päätoimittaja HB-Betonitellisuuden toimiessa alihankkijana.

Lujabetoni toteuttaa Keski-Suomen sairaalan betonitoimitukset yhdessä HB-Betoniteollisuus Oy:n kanssa siten, että Lujabetoni on kohteen päätoimittaja HB-Betonitellisuuden toimiessa alihankkijana.

Kyseessä on yhteensä lähes 40 000 kuution valmisbetonitoimitus. Kohteen rakentaja on SRV.

Vaiheittain vuoteen 2020 mennessä valmistuva uusi sairaala rakennetaan Keski-Suomen nykyisen keskussairaalan läheisyyteen Jyväskylän Kukkumäelle. Pääosin erikoissairaanhoidon käyttöön tulevista sairaalan tiloista osa varataan Jyväskylän kaupungin perusterveydenhuollon käyttöön.

”Yhteistyöllä varmistamme katkeamattomat betonitoimitukset kriittisimpinäkin aikoina. Lisäksi yhteistyö takaa nykyisten vuosisopimusasiakkaiden betonitoimitukset jouhevasti ilman katkoksia koko sairaalan rakentamisen ajan”, Lujabetonin Jyväskylän tehdaspäällikkö Jukka Saramäki sanoo.

Betonitoimitukset kohteeseen on aloitettu marraskuussa 2016. Kohteen säteilysuojausseiniin toimitetaan erityisen vaativaa raskasbetonia, josta Lujabetonilla on referenssinä Kuopion yliopistollisen sairaalan säderakennusten seinien betonointi.

Raskasbetonin tiheys on noin puolitoistakertaista tavalliseen betoniin verrattuna ja se painaa lähes 4000 kg/m³. Erikoiskiviaineksena tässä vaativassa betonissa käytetään Kiirunan rautamalmia.

Kohteessa panostetaan betonointitöiden laadunvalvontaan ja loppulaadun seurantaan sataprosenttisesti onnistuneiden kantavien rakenteiden varmistamiseksi. Hanke työllistää täyspäiväisesti yhden betoniasiantuntijan työmaan laadunvalvontaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni Keski-Suomen keskussairaalan betonitoimittajaksi – laadunvalvonta tärkeää”

Jätä kommentti