Rakennuskonevuokraus kasvaa kovaa vuosina 2016 ja 2017

Rakennuskonevuokrauksen kiinteähintaisen volyymin ennakoidaan jatkavan kovaa kasvua myös ensi vuonna, vaikka rakentamisen kasvuvauhti hiipuu. Tämä käy ilmi rakentamisen markkinainformaatiota tuottavan Foreconin ennusteesta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Forecon ennakoi rakennuskonevuokrauksen kiinteähintaisen volyymin kasvavan tänä vuonna viisi prosenttia ja ensi vuonna neljä prosenttia. Tänä vuonna konevuokrauksen kasvuvauhti jää kuitenkin jälkeen rakentamisen kasvusta, sillä Forecon ennustaa rakentamisen kasvuvauhdiksi kuluvana vuonna lähes seitsemän prosenttia. Ensi vuonna rakentamisen kasvuvauhti hiipuu oleellisesti.

Rakentamisen kalustovuokrauksen arvo nousee tänä vuonna yli 670 miljoonaan euroon. Siitä rakentamisen (talojen uudis- ja korjaus- sekä infrarakentamisen) osuus on noin 74 prosenttia. Loppuosa on vuokrausta muille toimialoille, kuten teollisuudelle, palvelujen tuottajille, julkishallinnolle ja yksityishenkilöille huolto-, asennus- ynnä muihin töihin.

Uudistalonrakentamisen konevuokraus kasvaa tänä vuonna peräti 14 prosenttia. Kasvu on kovinta tänä vuonna asuinkerrostaloissa ja julkisissa rakennushankkeissa. Kalustovuokrauksen kasvu jatkuu hyvänä myös ensi vuonna (viisi prosenttia), vaikka rakentamisen kasvuvauhti hidastuu.

Korjausrakentamisen kasvu jatkuu mutta vauhti hidastuu. Vuokrakoneiden käyttö kuitenkin yleistyy korjausrakentamisessa kasvaen sekä tänä että ensi vuonna kolme prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskonevuokraus kasvaa kovaa vuosina 2016 ja 2017”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi