Projektit Rakennuslehti Ei kommentteja

Lehto remontoi Lauttasaaren kartanon

Lehto Group ja Koneen Säätiö ovat sopineet Lauttasaaren kartanon peruskorjauksesta.

Urakkasopimuksen arvo on noin 4,7 miljoonaa euroa ja se käsittää päärakennuksen, piharakennuksen sekä niin sanotun Punaisen huvilan perusparannuksen. Työn on määrä valmistua vuoden 2018 alussa.

Työn suorittaa Lehto Groupin tytäryhtiö Rakennus Oy Wareco, joka tuli osaksi Lehto-konsernia lokakuussa 2016.

”Lauttasaaren kartanossa yhdistyvät kaksi Koneen Säätiölle tärkeää asiaa: rohkeiden tieteen ja taiteen avausten edistäminen sekä kulttuuriperinnön säilyttäminen. Rakennus Oy Warecon kokemus kulttuurihistoriallisista arvokohteista puolsi Lehto Groupin valintaa peruskorjauksen tekijäksi. Päärakennukseen rakennetaan säätiön henkilökunnan ja apurahansaajien työtilojen lisäksi tiloja tapahtumien järjestämiseen. Punaisen huvilan alakertaan avataan tiede-taidekahvila, ja yläkertaan kunnostetaan Lauttasaari-Seuran toimitilat ja residenssiasunto taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön. Vanha ulkorakennus puretaan, ja varastotilojen lisäksi uuteen rakennukseen tulee pieni työpaja- tai ateljeetila. Myös kartanon puisto kunnostetaan”, yliasiamies Anna Talasniemi Koneen Säätiöstä kertoo.

Lauttasaaren kartanon kivirakenteinen päärakennus on valmistunut vuonna 1837, ja se on alun perin ollut asuinkäytössä. Rakennus muutettiin 1950-luvulla sairaalakäyttöön, ja viimeksi se on toiminut vanhusten sairaskotina. Rakennus ollut tyhjillään muutaman vuoden sairaskotitoiminnan lakattua. Päärakennus edustaa tyyliltään myöhäisempireä.

Punainen huvila (1791-1793) on kartanon vanha päärakennus, jossa on nykyisin Lauttasaari-seuran toimistotilat ja kokoontumistilaa. Lisäksi huvilan toisesta kerroksesta löytyy yksi asunto. Pihapiiriin kuuluvat myös päärakennuksen betonirakenteinen talousrakennus vuodelta 1958 sekä Punaisen huvilan puurakenteinen pihavaja.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia