Peruskorjattava toimistorakennus ja uusi laboratoriorakennus Dresdenissä Saksassa.

Caverionilta talotekniikka toimistotaloon Dresdenissä

Caverion ja rakennusyhtiö Bilfinger Hochbau ovat sopineet talotekniikan kokonaistoimituksesta.

Kirjoittaja(t) Merja Mannila

Loppuasiakkaana on Novaled, orgaanisten puolijohteiden tuottaja Saksan Dresdenissä.

Sopimuksen kokonaisarvo on noin viisi miljoonaa euroa. Se kattaa talotekniikan peruskorjattavassa historiallisessa toimistorakennuksessa ja uudessa laboratoriorakennuksessa. Työt aloitettiin tammikuussa, ja arvioitu valmistumisaika on maaliskuussa 2018.

Rakennusten bruttopinta-ala on yhteensä yli 6 000 neliömetriä. Caverionin kokonaistoimitukseen rakennuksiin kuuluvat kaikki tekniset tuotealueet: lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi, jäähdytys, sähköistys, informaatio- ja viestintäteknologia, turvallisuus sekä automaatio.

Uudessa laboratoriorakennuksessa on ISO7- ja ISO5-luokiteltuja puhdastiloja, joiden raitisilmaratkaisuja koskevat tiukat vaatimukset. Tilat on tarkoitettu huippulaatuisten OLED-diodien (organic light-emitting diode) ja orgaanisen elektroniikan materiaalien tutkimiseen ja kehittämiseen.

”Novaled-projektissa pääsemme näyttämään osaamistamme talotekniikan kokonaistoimituksissa. Olemme tiukentaneet projektijohtamistamme, ja toimintamallimme mahdollistavat näin mittavan ja vaativan hankkeen toteuttamisen”, Caverionin Saksan divisioonan johtaja Werner Kühn sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionilta talotekniikka toimistotaloon Dresdenissä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi