Projektit Infra Rakennustuote Rakennuslehti Ei kommentteja

Peikko toimittaa kallioperustuksia tuulivoimapuistoon Norjassa

Peikko Groupin tytäryhtiö Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta Roanin tuulivoimapuistoon Sør-Trøndelagin alueelle Keski-Norjaan.

Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston 71 perustukseen. Toimitukset käsittävät Fatbar-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös kohteen perustussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset alkavat huhtikuussa, ja ne jatkuvat aina kevääseen 2018 saakka. Tuulivoimapuisto otetaan tuotantokäyttöön loppuvuonna 2018.

Tuulivoimapuistohankkeesta vastaa Statkraft tuulipuiston investoijan ja tulevan omistajan Fosen Vind DA:n lukuun. Fosen Vind muodostuu yhteenliittymästä norjalaisten TrønderEnergin ja Statkraftin sekä Credit Suisse Energy Infrastructure Partnersin ja Swiss BKW AG:n muodostaman eurooppalaisen sijoittajayhteenliittymän välillä. Pääurakoitsijana toimii Johs J. Syltern AS, ja perustukset urakoi Stjern Entreprenør AS. Vestas toimittaa Roaniin 71 turbiinia, joiden napakorkeus on 87 metriä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia