Arviolta joka viides omakotitalo on perusteellisen remontin tarpeessa, arvioidaan omakotitalojen putkiremontteihin erikoistuneesta Pohjolan LVIturvasta.

Putkifirma palkkasi viime vuonna sata uutta työntekijää

Arviolta joka viides omakotitalo on perusteellisen remontin tarpeessa, arvioidaan omakotitalojen putkiremontteihin erikoistuneesta Pohjolan LVIturvasta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Korjausvelan kasvaminen lupaa yhtiön mukaan vilkkaita vuosia putkiremontteja tekeville yrityksille.

”Rekrytoimme jatkuvasti uusi tekijöitä. Viime vuonna palkkasimme jopa sata uutta työntekijää”, kertoo omakotitalojen putkisaneerauksiin erikoistuneen Pohjolan LVIturvan varatoimitusjohtaja Juhana Kilpeläinen.

”Toimialueemme kattaa tällä hetkellä lähes koko Suomen, ja olemme juuri käynnistämässä liiketoimia myös Ruotsissa.”

Suurin riski piilee yhtiön mukaan kodin putkistossa, jonka rikkoutuminen voi aiheuttaa kalliin vesivahingon. Syy korjausvelan paisumiseen löytyy talojen ikäjakaumasta.

80-luvulla omakotitaloja rakennettiin lähes 200 000 kappaletta, mikä tekee vuosikymmenestä vilkkaimman sitten sodan jälkeisen rakennuskuumeen. Sen jälkeen rakentaminen hiipui. 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä omakotitaloja rakennettiin vain noin 50 000.

” 80-luvulla rakennettujen talojen putket lähestyvät elinkaarensa loppua”, muistuttaa Kilpeläinen.

Nopea putkiremontti

Mielikuva kalliista ja pitkäkestoisesta remontista on LVIturvan mukaan yleinen. Vakuutusyhtiö Ifin teettämässä kyselyssä paljastui, että suuri osa omakotitalojen asukkaista arvioi sekä putkiremonttien hinnan että keston reilusti yläkanttiin.

”Uutisointi on luultavasti vaikuttanut mielikuvien syntyyn. On keskusteltu kerrostalojen kuukausia kestävistä putkiremonteista, jotka uudet toimijat ovat onnistuneet puristamaan pariin viikon täsmällisen suunnittelun ansiosta. Omakotitalojen kohdalla tilanne on ollut tämä jo pidemmän aikaa”, huomauttaa Kilpeläinen.

Omakotitalojen putkiremontti on tavallisesti ohi jopa kolmessa päivässä. Niin kutsutulla sukitusmenetelmällä vanhoihin viemäriputkiin sujutetaan uusi putki, mikä on siisti ja kustannustehokas tapa uusia putket. Pihaa ei tarvitse kaivaa eikä rakenteita repiä auki.

Käyttövesiputket ja lämpöverkosto puolestaan uusitaan siistinä pintavetona. Vanhat putket putsataan ja tukitaan, eikä niitäkään tarvitse repiä seinistä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Putkifirma palkkasi viime vuonna sata uutta työntekijää”

  1. Hyvä artikkeli. Pientalon putkiremontin kanssa ei kannata turhia odotella. Onnea vaan bisneksiin kaikille vastuuntuntoisille korjausrakentajille.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi