Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusvalvonta keskeytti Oulun poliisitalon remontin – vastaava mestari puuttui

Poliisitalolla oli ryhdytty vaihtamaan noin 600 uutta ikkunaa, mutta Oulun rakennusvalvonta määräsi ikkunoiden asennuksen keskeytettäväksi, kertoo Kaleva-lehti.

Poliisitalolla oli ryhdytty vaihtamaan noin 600 uutta ikkunaa, mutta Oulun rakennusvalvonta määräsi ikkunoiden asennuksen keskeytettäväksi, kertoo Kaleva-lehti.

Senaatti-kiinteistöt ei ollut ilmoittanut valvonnalle ikkunoiden vaihtotyöstä vastaavaa työnjohtajaa vaikka sen saama toimenpidelupa tätä edellyttää.

Sisäilmaongelmainen kohde

Poikkeukselliseen päätökseen vaikutti myös se, ettei Senaatti-kiinteistöt ole toimittanut poliisitalosta tehtyä kuntotutkimusta rakennusvalvonnalle hakiessaan kohteen muutostöihin rakennuslupaa viime kesänä.

Rakennusvalvonnan johtajan Pekka Seppälän mukaan myönnetyn rakennusluvan vaativuusluokka olisi noussut selvästi korkeammaksi, jos kuntotutkimus tuloksineen olisi ollut heidän tiedossaan.

”Kohteessa on ilmeisesti vakavia sisäilmaongelmia, joista Senaatti-kiinteistöt ei ole lupaa hakiessa antanut meille riittävästi tietoa”, Seppälä totesi ihmetellen Senaatin toimintaa. ”Ammattimaisen kiinteistöjen korjaajan ja ylläpitäjän pitäisi kyllä tietää, millaisilla asiakirjoilla rakennus -ja toimenpidelupia haetaan.”

”Inhimillinen erehdys”

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikön Marita Rovamon mukaan tutkimusta ei toimitettu rakennusluvan liitteeksi, koska siinä mainitut toimenpidesuositukset eivät Senaatti-kiinteistöjen mielestä kaikilta osin vaadi rakennuslupaa.

”Kaikki rakennusluvan alaiset työt ovat olleet rakennuslupahakemuksen suunnitelmissa. Muutoin tutkimusraportin työt toteutetaan normaaleina kunnossapitokorjauksina vuosien 2016-2018 aikana.

Rovamon mukaan ikkunaurakasta vastaava työnjohtaja on sama kuin Rata-aukion peruskorjausta koskevassa hankkeessa. Poikkeuksellisesti hankkeella on kaksi lupaa ja vastaavan työnjohtajan ilmoitus tehtiin vain toiseen lupaan. Hän sanoo, että nimeä ei ilmoitettu rakennusvalvontaan inhimillisen erehdyksen vuoksi.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Rakennusvalvonta keskeytti Oulun poliisitalon remontin – vastaava mestari puuttui”

  1. On mielenkiintoista tuo Oulu Rakennusvalvonnan toiminta? miksi ihmeessä tähän ei ole valvonta käyntiä tehty.. Google maps mukaan matkaa tälle työmaalle on noin alle 1 km. mitenköhän on muiden työmaiden osalta? siellähän toimii näitä yrityksiä jotka tekevät suurimman osan töistä ulkomaalaisilla työntekijöillä. Julkisivu firmat ja Bo*** alihankkijat.. onkohan noilla työnjohto kunnossa ja vaatimuksien tasolla saati sitten työväki osaakohan suomea, ja maksaa veronsa Suomeen.

  2. Jouni. Keronen ja muut rakennusammatilaiskommentaattorit… Ei rakennusvalvonta missään pain suomea ole 30 vuoteen, jos koskaan, enää mitään rakentamista valvonut, saati verojen maksuja. Nuo asiat eivät kuulu heidän tehtäviinsä. Heidän tehtävänään on juurikin vain valvoa sitä, että riittävän pätevyyden omaavat ihmiset on nimetty rakennushankkeissa vastuuhenkilöiksi ja nyt ei siis näin ollut.

  3. Ehdotan siirtymistä valtion monopolista (Senaatti-kiinteistöt) parhaan kilpailutettavissa olevan rakennuttajaosaamisen hyödyntämiseen.

  4. Rakennusvalvonnan tehtävä on puuttua harmaaseen talouteen jos sellaista ilmenee, (ympäristöministeriön mielipide) rakennusvalvonnan tarkastusinsinöörin olisi hyvä edes kerran työmaan aikana käydä katsomassa miten työt suoritetaan varsinkin vaativissa kohteissa. tarkastus olisi hyvä olla omatoiminen eikä niin että kuten tässä tapauksessa sinne 1km päähän mentiin vasta poliisijohtajan ilmoituksesta. nyt pitäisi nämä tarkastusinsinöörin taas palauttaa sieltä suojatyöpaikoiltaa sinne kenttätyöhön. jalkauttaa sieltä norsunluutornista. tällä hetkellä kaikki digitalisoituu mutta käytännön työtä ei voi eikä saa siirtää tietokoneelle. tässä on kyseessä ihmishenkiä ja nämä rakennesvalvonnan johtajat menee piiloon medialta. Oulussa tuntuu olevan paljon sponsori rahaa koska viimeisten vuosien ajan siellä on paljon epäonnistumisia kun ne laittaa kalenteriin… jotain tarviaisi tehdä. Oulun rakennusvalvonnan johtaja on Marionetti nukke joka tekee virkatyönsä eteen paljon mutta vain sinne suuntaan mistä saadaan se raha tämä tekeekin korruption mahdolliseksi.

  5. Minusta kummallista. Eikö polliisitalon korjaus kokonaisudessaan vaatisi vastaavan mestarin. Kuka on ollut aikaisemmin ikkunoiden asennuksen vastaavana mestarina. Siinä häntä onkin tekemistä. Haetaan jokaiselle työvaiheelle erikseen vastaava mestari.Putkatilojen korjauksen vastaava mestari,
    lattioiden korjauksen vastaava mestari,ws tilojen vastaava mestari….. Mistä niitä riittää joka nimikkeelle. Eikö mestareista ole puutetta.Osa mestareista voi joutua putkaan….

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat