Kokeile kuukausi maksutta

Kalajoelle nousee puurakenteinen Ostoskylä Raitti

Rakennusliike Somero Oy aloittaa keväällä puurakenteisen Ostoskylä Raitin rakentamisen Kalajoelle.

Ostoskylä Raitti.

Raitin pääomasijoittajia ovat Osuuskunta PPO ja LähiTapiola Pohjoinen. Kauppakeskus nousee Hiekkasärkkien matkailukeskuksen eteläiseen risteykseen 8-tien varteen. Ostoskylän ovet avataan kevään 2018 aikana.

Puurakenteisella Ostoskylä Raitilla on kokoa noin 4100 neliötä. Se jakautuu kahteen kerrokseen. Ensimmäisen kerroksen liiketilat käsittävät noin 3100 neliön ja toisen kerroksen liike- ja toimistotilat noin 450 neliötä.

Raitin on suunnitellut oululainen arkkitehti Juha Paldanius, Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius oy:stä.

”Puurakentaminen tarjoaa meille monia etuja. Se mahdollistaa yksilöllisen ja näyttävän rakentamisen”, Rakennusliike Somero Oy:n toimitusjohtaja Vesa Somero sanoo.

”Tulemme käyttämään teollisia puuelementtejä, joiden valmistukseen ja kuljetukseen kuluu vähemmän energiaa. Valmiit puuelementit takaavat myös rakennuksen tasalaatuisuuden ja kevyempien materiaalien ansiosta rakennuksen pystyttäminen on nopeampaa.”

Raitin kiinteiden liiketilojen lisäksi ostoskylän keskikäytävälle ja pääsisäänkäynnin lähteisyyteen piha-alueelle sijoittuvat vuokrattava toripaikat. Alueen pienyrittäjille nämä ovat hyviä paikkoja tuoda tuotteitaan esille ja tehdä myyntiä.

– Ostoskylän toimintaa ja sisältöä on mietitty tarkasti ja harkiten, jotta se palvelisi parhaimmalla ja mielenkiintoisimmalla tavalla kohderyhmiään. Kerromme lähiaikoina lisää ostoskylän tulevista toimijoista, Raitin markkinointipäällikkö Marianne Hirn sanoo.

Liiketiloihin tulee valtakunnallisten brändien lisäksi pieniä erikoisliikkeitä. Ankkuritoimijoina ostoskylässä ovat päivittäistavarakauppa, ravintola-kahvila kokonaisuus sekä jo toukokuussa 2016 julkaistu sisäaktiviteettipuisto SuperCorner.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kalajoelle nousee puurakenteinen Ostoskylä Raitti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat