Talous Rakentaminen Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Lujabetoni laajentaa Kärsämäen tehdasta

Tehdaslaajennuksen taustalla on voimakas kerrostalorakentamisen kasvu.

 

Lujabetonin vuonna 2014 hankkima, Suomen suurimpiin kuuluva betonituotteita sekä seinä- ja parveke-elementtejä valmistava Kärsämäen tehdas hakee kasvua nykyiseen elementtituotantoon ja investoi tehtaan merkittävään laajennukseen.

Tavoitteena tehdaslaajennuksen jälkeen on tuotantokapasiteetin nosto 70 000 elementtineliömetristä jopa 120 000 neliömetriin vuodessa.

Tehtaalle palkataan myös lisää työvoimaa. Täydellä kapasiteetilla tehdas työllistää yli 100 henkeä pääosin vakituisissa työsuhteissa. Nykyisin työpaikkoja on noin 75.

Tehtaan kapasiteetti mahdollistaa useiden kymmenien kerrostalokohteiden elementtitoimitukset vuositasolla.

”Tulevaisuudessa voimme valmistaa alle viikossa normaalin kerrostalon seinät ja parvekkeet, toteaa Lujabetonin betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunen.

Suotuisat tulevaisuuden näkymät ja tämänhetkiset asuntotuotannon määrät ovat jouduttaneet päätöstä tehtaan laajennuksesta.

Tehtaan laajennus tehdään usealla erillisellä investoinnilla. Uusia tiloja ja kiinteitä muottipaikkoja rakennetaan, tuotannon virtoja optimoidaan sekä varastoinnin kapasiteettia lisätään.

”Nyt tehdaslaajennusta kaivataan kipeästi, sillä tehdas toimii täydellä kapasiteetilla ja historiallisen pitkällä tilauskannalla”, Kinnunen kertoo.

Huhtikuussa 2017 alkava tehtaan laajennus ei vaikuta nykytuotantoon, joka on täydessä käynnissä koko rakentamisen ajan.

Laajennuksen on määrä valmistua alkuvuodesta 2018.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia