Stora Enso toimittaa puutuoteosat ruotsalaiskohteeseen

Stora Enso on valittu puutuoteosatoimittajaksi Etelä-Ruotsin Växjön kunnassa sijaitsevaan Trummens Strand -kohteeseen.

Stora Enso on valittu puutuoteosatoimittajaksi Etelä-Ruotsin Växjön kunnassa sijaitsevaan Trummens Strand -kohteeseen.

Kyseessä on yksi Pohjoismaiden suurimmista puurakentamisen projekteista. Stora Enso toimittaa siihen 6300 kuutiota CLT:tä eli ristiinliimattua puuta.

Puukerrostalokohteeseen tulee muun muassa 150 korkeatasoista asuntoa sekä esikoulu. Korkeimmista asuintaloista tulee kahdeksankerroksisia.

Pääurakoitsijana toimii GBJ Bygg. Norjalainen Woodcon vastaa suunnittelusta ja asennuksesta yhdessä ruotsalaisen Woodconstruction Sweden -tytäryhtiönsä kanssa. Perustyöt on hiljattain käynnistetty, ja sen ennakoidaan valmistuvan 2018—2019 vuodenvaihteessa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Stora Enso on valittu puutuoteosatoimittajaksi tälle merkittävälle puukerrostalohankkeelle. On selvä, että Ruotsissa ollaan hyvin kiinnostuneita vastuullisesta rakentamisesta, joten kiinnostus puuhun rakennusmateriaalina kasvaa jatkuvasti. Puu on ainoa täysin uusiutuva rakennusmateriaali, ja se on ympäristön kannalta ylivertainen vaihtoehto”, Stora Enson Wood Products -divisioonan Skandinavian myynnistä vastaava Mikael Lindberg kertoo.

”Trummens Strand on yksi monista mielenkiintoisista puutalohankkeista Växjössä”, kunnanjohtaja Anna Tenje sanoo.

”Olemme kunnassamme kehittäneet erityisen puurakennusstrategian puun käytön edistämiseksi. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2020 mennessä vähintään 50 prosenttia uudisrakentamisesta on puupohjaista. Olemme oikealla tiellä, sillä jo vuonna 2016 saavutimme peräti 67 prosentin tuloksen.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stora Enso toimittaa puutuoteosat ruotsalaiskohteeseen”

Jätä kommentti