Kokeile kuukausi maksutta

YIT rakentaa hotellin Keski-Pasilaan

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Helsingin Keski-Pasilan Triplan-hankkeeseen kuuluvan hotellin toteuttamisesta.

430 huoneen hotelli valmistuu vuonna 2020.

Hotellioperaattoriksi tulee Sokotel Oy pitkällä vuokrasopimuksella ja sijoittajaksi Exilion Management Oy:n hallinnoima kommandiittiyhtiö, jonka omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Valtion Eläkerahasto ja Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas. Kauppa on tavoitteena toteuttaa vielä 2017 toisen vuosineljänneksen aikana kaupan voimaantulon ehtojen täytyttyä. Hotellin on arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2020. Sopimuksen arvo YIT:lle on alustavasti noin 88 miljoonaa euroa.

”Tripla-hanke on edennyt suunnitelmien mukaan tai jopa edellä aikataulua. Erinomainen sijainti, loistavat kulkuyhteydet ja Triplan palvelut luovat ainutlaatuiset puitteet hotellille”, kertoo Triplan hankejohtaja Tapio Salo YIT:ltä.

Hotelliin tulee noin 430 huonetta. Hotelli rakennetaan platinatason LEED-ympäristösertifikaatin mukaisesti.

Hotellin sisustuksesta vastaa suunnittelutoimisto Fyra. Tilojen ja ratkaisujen fuusioituminen, monikäyttöisyys sekä asiakkaiden kirjavuuden ja tarpeiden huomioon ottaminen ovat keskeisiä teemoja.

Pasilan asukkaiden ja työpaikkojen määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. Alueen kehittäminen alkaa YIT:n Tripla-hankkeella, johon hotellin, kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen lisäksi rakennetaan toimistotiloja ja asuntoja. Myös Pasilan asema ja sen yhteyteen toteutettava joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta.

Helsingin kaupunki on kaavoittanut Triplan pohjoispuolelle Ratapihakorttelit, joihin rakennetaan asuntoja 3 000 asukkaalle. Tammikuussa 2017 käynnistyi kansainvälinen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu Triplan eteläpuolelle suunnitteilla olevasta tornialueesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa hotellin Keski-Pasilaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat