Projektit Auri Häkkinen Ei kommentteja

Laajasalon uuden ostoskeskuksen rakentaminen alkaa Helsingissä

Kahteen kerrokseen tulee noin 3o liikettä. HOK-Elannon ja Ruokakeskon päivittäistavarakaupat siirtyvät vanhasta ostoskeskuksesta uuteen.

Uuden ostoskeskuksen rakentaa NCC.

Siinä on vuokrattavaa pinta-alaa 8 200 neliömetriä, pyöräpaikkoja on noin 230 ja autopaikkoja pihalla ja hallissa yhteensä 200. Bussipysäkki ja tulevan raitiotien pysäkki ovat uuden ostoskeskuksen kohdalla.

”Me NCC:n kaupunkikehittäjät olemme innolla mukana Laajasalon voimakkaassa kasvussa. Uuteen ostoskeskukseen on imua, noin 80 prosenttia tiloista on jo vuokrattu ja useita neuvotteluja käydään parhaillaan”, NCC Property Developmentin maajohtaja Petri Bergström kertoo.

Vuokrasopimuksen ovat tähän mennessä tehneet Fitness24Seven, Helsingin kaupungin kirjasto ja nuorisoasiainkeskus, HKL liityntäpysäköinti, Kotipizza, K-supermarket, Laajasalon kauneus- ja jalkahoitola, Marian Konditoria, Parturi-Kampaamo Hair Today, Parturi-Kampaamo Laajasalong, Ravintola Blancco Grill, Ravintola Pallogrilli, Scote Brew Café, Sisu Pesu, SOL Pesula, Subway ja S-Market.

”Laajasalon ostoskeskus rakennetaan BREEAM-ympäristökriteereiden mukaisesti ja sille tullaan hakemaan Very Good -tason sertifiointia. NCC:n tavoitteena on minimoida rakentamisen ympäristövaikutukset ja tuottaa näin lisäarvoa sekä asiakkaalle että yhteiskunnalle”, Bergström sanoo.  

Laajasalossa on tällä hetkellä noin 18 000 asukasta, mutta alue kasvaa  35 000 asukkaan kaupunginosaksi erityisesti Kruunuvuorenrannan myötä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia