Projektit Infra Rakennuslehti Ei kommentteja

Lemminkäinen korjaa teitä Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Savossa

Lemminkäinen ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ovat sopineet maanteiden korjausurakasta.

Urakka sisältää maanteiden päällystystä ja rakenteen parantamistöitä Mikkelin, Joensuun ja Savonlinnan ympäristöissä. Urakka koostuu useista korjattavista kohteista, joilla päällystystyötä tehdään yhteensä noin 200 kilometriä. Työt alkavat aikaisintaan toukokuussa ja päättyvät syyskuussa 2017. Urakan arvo on noin 8 miljoonaa euroa.

Valtatie 5:n kohteet, yhteensä noin 43 kilometriä, toteutetaan REM-uusiopäällystysmenetelmällä, jossa tieltä rouhittava vanha päällyste hyödynnetään kokonaan uuden päällysteen raaka-aineena ja uusi päällyste sekoitetaan paikan päällä. Tällöin uutta päällystemassaa tarvitaan vain viidennes, mikä vähentää massan kuljetustarvetta.

Valtatie 6:n ja valtatie 9:n kohteissa yhteensä noin 40 kilometriä vahvistetaan kantavaa rakennetta hyödyntämällä ajourien ja painumien paikkauksessa jyrsityn vanhan päällystekerroksen ennen varsinaisen kulutuskerroksen levittämistä. Lisäksi valituissa kohteissa parannetaan tien sivukaltevuutta.

Urakkakokonaisuus sisältää lisäksi 64 kilometriä kantateiden ja 47 kilometriä pienempien maanteiden korjauksia kohteisiin parhaiten soveltuvilla työmenetelmillä. Merkittävimmät kantatiekohteet sijaitsevat kantatie 62:lla, kantatie 73:lla ja kantatie 74:llä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia