Vantaan kaupunki järjestää Kormuniityn alueesta kumppanuuskaavoitukseen ja toteutukseen tähtäävän suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun.

Vantaa hakee kilpailulla perheasuntoalueen toteuttajaa

Vantaan kaupunki järjestää Kormuniityn alueesta kumppanuuskaavoitukseen ja toteutukseen tähtäävän suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun.

Kirjoittaja(t) Auri Häkkinen

Tavoitteena on luoda Hakunilan Kormuniitystä omaleimainen, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä perheasuntopainotteinen alue.

Kilpailijoita rohkaistaan alueen suunnittelussa aurinkosähköenergian paikalliseen tuottamiseen. Ekologiset ratkaisut, kuten aurinkosähköenergian tuottaminen sekä innovatiiviset viherrakentamisen ratkaisut saavat näkyä rakennusten ja ulkotilojen arkkitehtuurissa.

Kormuniityn 75 000 neliömetrin kokoinen, kaupungin omistuksessa oleva kilpailualue sijaitsee Hakunilan urheilupuiston ja Håkansbölen kartanon kulttuurimaiseman välittömässä läheisyydessä. Alueella sijaitsee tällä hetkellä Hevoshaan koulurakennus, joka ei enää ole opetuskäytössä. Kaupunki purkaa rakennuksen alueen toteuttamisen edellyttämässä aikataulussa. Tulevaisuudessa alueelle tulee kaupungin päiväkoti, jonka suunnittelu ja toteutus eivät kuulu kilpailuun.

Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu on suunnattu rakennuttajille ja rakentajille suunnitteluryhmineen. Kilpailun osallistujan on laadittava kilpailuohjelmassa vaaditut suunnitelmat sekä annettava kokonaishintainen tontinostotarjous.

Kaksivaiheisen kilpailun kilpailuaika on 9.8.2017–19.1.2018. Kilpailu pyritään ratkaisemaan kevään 2018 aikana.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vantaa hakee kilpailulla perheasuntoalueen toteuttajaa”

  1. Kaksi ruotsalaista on toivottavasti kaikissa Vantaan kilpailutuksissa laitettu erityistarkasteluun, kunnes näyttöjä alkaa hankekehityksessä tulla.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi