Caverion sai 31 miljoonan euron elinkaarihankkeen Tanskasta

Caverion on allekirjoittanut rakennusliike A. Enggaardin kanssa sopimuksen uuden toimistorakennuksen elinkaarihankkeesta Gellerupin kaupunginosassa Tanskan Aarhusissa.

Kuva: Arkitema Acrhitects

Sopimuksen arvo on 31 miljoonaa euroa. Se on yksi Caverionin suurimmista PPP-kumppanuussopimuksista.

Caverionin vastuulla PPP-hankkeessa on kiinteistötekniikan kokonaistoimitus sekä palveluiden johtaminen 15-vuotisella sopimuskaudella. Yhtiö vastaa kiinteistön energiatehokkuudesta, käytettävyydestä, turvallisuudesta ja kunnosta koko sen elinkaaren ajan.

Caverion huolehtii kiinteistön kaikkien teknisten järjestelmien ja ratkaisujen suunnittelusta, toteutuksesta, käytöstä ja kunnossapidosta. Järjestelmiin ja tuotteisiin sisältyvät lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi, sähköistys, turvallisuus sekä automaatio. Lisäksi yhtiö on vastuussa muista alihankintana toteutettavista kiinteistöpalveluista, kuten ruokalasta, siivouksesta ja talvikunnossapidosta.

Caverionin osalta työt alkavat vuonna 2017. Rakennusvaihe on valmis joulukuussa 2018, ja sen jälkeinen käyttö- ja kunnossapitovaihe jatkuu vuoteen 2033. Uuteen kiinteistöön tulee saman katon alle 1000 Aarhusin kunnan työntekijää. Kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 20000 neliömetriä.

A. Enggaard ja Caverion ovat viime vuosina toteuttaneet useita hankkeita yhteistyökumppaneina. Nyt sovittu hanke on jo kahdeksas. Yhtiöt tekevät parhaillaankin yhteistyötä Kööpenhaminassa vastaavanlaisessa suuressa elinkaarihankkeessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion sai 31 miljoonan euron elinkaarihankkeen Tanskasta”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat