Kokeile kuukausi maksutta

MANK palkitsi isolla Tömpällä liikenneväylien korjausvelkatyön

Ministerien Merja Kyllönen, Henna Virkkunen ja Paula Risikko johdolla viime hallituskaudella kokoontunut parlamentaarinen työryhmä loi yhteisen tilannekuvan Suomen liikenneverkkojen kunnosta sekä teki ehdotuksen väylänpidon priorisoinnista ja tarvittavasta rahoitustasosta.

Ministerien Merja Kyllönen, Henna Virkkunen ja Paula Risikko johdolla viime hallituskaudella kokoontunut parlamentaarinen työryhmä loi yhteisen tilannekuvan Suomen liikenneverkkojen kunnosta sekä teki ehdotuksen väylänpidon priorisoinnista ja tarvittavasta rahoitustasosta.

Nykyinen hallitus sitoutui korjausvelan vähentämiseen ja on osoittanut perusväylänpitoon merkittävän lisärahoituksen tälle hallituskaudelle. Korjausvelkaohjelma on käynnissä ja työn tuloksia on jo nähtävissä. Lisäksi ministeri Anne Bernerin johdolla toimii uusi parlamentaarinen työryhmä, jonka yhtenä tavoitteena on ratkaista, miten väylien korjausvelkaa seuraavien 10 vuoden aikana hallitusti vähennetään.

Maarakennusalan neuvottelukunta Mank palkitsi koko korjausvelkatyön, kaikkine valmisteluineen ja päätöksineen.

Korjausvelkaohjelma on neuvottelukunnan mukaan lisännyt työllisyyttä sekä tuonut lyhyellä aikavälillä ennustettavuutta markkinoiden volyymiin.

Korjausvelkaohjelma on tutkimusten ja asiakaskyselyiden mukaan tuottanut tulosta ja korjausvelan kasvu on saatu pystytettyä. On tärkeätä, että korjausvelkarahoitus saa jatkoa myös vuoden 2018 jälkeen.

Tömpän vastaanotti liikenne ja viestintäministeriöstä verkko-osaston ylijohtaja Mikael Nyberg, joka on toiminut sekä vuonna 2014 työnsä päätökseen saaneen että parhaillaan työtään tekevän parlamentaarisen liikennetyöryhmän pääsihteerinä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “MANK palkitsi isolla Tömpällä liikenneväylien korjausvelkatyön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat