Kokeile kuukausi maksutta

Tömppä-palkinto infratutkimukselle

Infra-alan merkittävin tunnustus on myönnetty Infra muutoksessa -tutkimusprojektille. Projekti toi esille infra-alan yhteiskunnallisen merkityksen ja tuotti tärkeän tietopohjan alan rahoituspäätösten tueksi.

Infra-alan merkittävin tunnustus on myönnetty Infra muutoksessa -tutkimusprojektille. Projekti toi esille infra-alan yhteiskunnallisen merkityksen ja tuotti tärkeän tietopohjan alan rahoituspäätösten tueksi.

Maanrakennusalan neuvottelukunta MANK:in palkintoraadin mukaan tunnustus myönnettiin sitkeästä tiedonkeruusta. Infra muutoksessa -projekti toi uutta varmuutta infra-alan päätöksentekoon. Aiemmat luulot korvattiin tiedolla infran kansantaloudellisesta merkityksestä erilaisissa suhdannetilanteissa.

Infra muutoksessa oli kolmivuotinen tutkimuskokonaisuus. Projektissa käsiteltiin ja tuotettiin uutta tietoa infrarakentamisen rakenteesta sekä alan ennakoinnista, työvoimasta, osaamisesta ja koulutuksesta. Osansa saivat myös alan tulevaisuuden haasteiden pohdinta sekä kuntien infrarakentamisen ajankohtaiset kysymykset.

Tutkimuksen kautta päättäjille syntynyt hankemateriaali pitää sisällään esimerkiksi suhdannekatsauksia ja loppuraportteja sekä antaa eväät arvioida vallitsevaa tilannetta ja suunniteltujen toimenpiteiden vaikutusta kansantalouteen.

Infrayrittäjille projekti tarjoaa työkaluja yritystoiminnan strategiseen suunnitteluun eli esimerkiksi mihin liiketoiminta-alueeseen kannattaa keskittyä tai mikä ehkä jättää taka-alalle. Järjestöille ja edunvalvojille tutkimus toi entistä enemmän tutkittua tietoa vaikuttamisen tueksi.

Pikku-Tömpät myönnettiin tutkimuksen päätutkijoille erikoistutkija Terttu Vainiolle VTT:stä ja koulutuspäällikkö Eero Nippalalle Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Palkinnot jaetaan maanrakennuspäivillä Helsingissä.

Tömppä on infrarakentajien työkalu, käsikäyttöinen maantiivistäjä. Sen on pitkälti korvannut esimerkiksi tärylätkä, mutta ahtailla työmailla kuten kaupunkikeskustoissa tömpän voi yhä nähdä käytössä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tömppä-palkinto infratutkimukselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat