Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki hamuaa ideoita Hakaniemenrannan suunnitteluun

Helsingin kaupunki etsii avoimen ideakilpailun avulla uusia avauksia Hakaniemenrannan ja Siltavuorenrannan suunnitteluun.

Helsingin kaupunki etsii avoimen ideakilpailun avulla uusia avauksia Hakaniemenrannan ja Siltavuorenrannan suunnitteluun.

Ideakilpailun kohteena olevalle alueelle on suunniteltu rakennettavaksi 2020-luvulla muun muassa pikaraitiotieyhteyttä Kruunuvuorenrannan puolelle.

Toiveena on, että kilpailijat esittävät, miten alueelle voitaisiin rakentaa lisää asumista ja palveluita ja tehdä rannasta kaikille avoin ja houkutteleva.

”Tavoitteena on, että Hakaniemen rannoille tullaan viihtymään kauempaakin”, kertoo kaupungin arkkitehti Perttu Pulkka tiedotteessa.

Siltavuorensalmea ympäröiville ranta-alueille suunnitellut muutokset ovat kaupungin mukaan suurempia kuin kertaakaan Merihaan rakentamisen jälkeen. Hakaniemensilta aiotaan lähitulevaisuudessa uusia ja 2020-luvulla valmistuva uusi pikaraitiotieyhteys Kruunuvuorenrantaan kulkee alueen kautta. Hakaniemeen on suunniteltu myös Pisararadan maanalainen lähijuna-asema.

Kilpailusta saatavia ehdotuksia uusista kortteleista, rannoista, puistoista ja kaduista hyödynnetään kaupungin mukaan alueen asemakaavoituksessa. Hakaniemenrannan asemakaavaluonnos hyväksyttiin alkuvuodesta, ja se toimii kilpailun pohjana. Kaavassa on alustavasti määritelty muun muassa uusien kortteleiden sijainnit.

Kilpailuaika päättyy tammikuun 26. päivänä. Helsingin kaupunki järjestää ideakilpailun yhdessä Suomen Maisema-arkkitehtiliitto Markin ja Suomen Arkkitehtiliitto Safan kanssa.

Kilpailuehdotukset julkaistaan helmikuussa kaupungin verkkosivuilla. Yleisö saa mahdollisuuden kommentoida ehdotuksia ennen palkintolautakunnan ratkaisua. Tulokset julkistetaan keväällä 2018.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki hamuaa ideoita Hakaniemenrannan suunnitteluun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat