Graniittirakennus Kallio oy täydensi liiketoimintakaupalla rataosaamistaan

Graniittirakennus Kallio Oy (GRK) on ostanut ruotsalaisen pörssiyhtiön Eltelin Suomen rataliiketoiminnan. Liiketoiminta käsittää rautatie, metro- ja raitiotiet, sähkö- ja turvalaitejärjestelmien asennuksen sekä kunnossapidon ja suunnittelun.

Graniittirakennus Kallio on kasvattanut liiketoimintansa seitsemässä vuodessa alle 10 miljoonasta 200 miljoonaan euroon.

Eltelin tärkeimpiä referenssejä ovat Kokkola–Ylivieska-kaksoisraiteen sähköistys- ja turvalaitetyöt, Länsimetron virtakiskojen ja turvalaitteiden asennus, Kehäradan sähköistysurakka ja Etelä- ja Länsi- Suomen käyttökeskusalueiden sähköradan kunnossapidot.

Kaupan mukana GRK:lle siirtyy vanhoina työntekijöinä noin 120 toimihenkilöä ja työntekijää sekä merkittävä rautatiesähköistykseen liittyvä kalusto. Siirtyvällä liiketoiminnalla on toimipisteet Helsingissä, Mikkelissä, Pirkkalassa, Seinäjoella ja Kempeleessä.

Rataliiketoiminnan vuoden 2016 liikevaihto oli noin 28 miljoonaa euroa. Kauppahinta on noin 8 miljoonaa euroa. Liiketoimintaa jatketaan omassa erillisessä yhtiössä. Kaupan oletetaan toteutuvan tammikuun 2018 lopussa.

”Olemme systemaattisesti pyrkineet rakentamaan GRK:sta sekä kansainvälistä että monialaista infra-rakentajaa. Toimimme insinöörirakennusurakoinnissa Virossa ja Ruotsissa sekä asfaltoinnissa ja radanrakentamisessa Suomessa. Ostettu liiketoiminta vahvistaa edelleen radanrakentamisosaamistamme sekä mahdollistaa liiketoimintamme kehittämisen myös muille infrarakentamisen sähkö- ja telematiikka- aloille”, toteaa GRK:n toimitusjohtaja Petri Kotkansalo.

GRK on kasvanut orgaanisesti vuoden 2010 alle 10 miljoonan euron liikevaihdosta kuluvan vuoden yli 200 miljoonaan euroon. ”Aiomme kasvaa merkittävästi tulevaisuudessakin. Orgaanisella kasvulla on rajansa ja katsomme muitakin ostokohteita aktiivisesti”,  GRK:n hallituksen puheenjohtaja Keijo Haavikko kertoo.

Graniittirakennus Kallio Oy on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva toimihenkilöidensä omistama insinöörirakennusalan yritys.

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 8 400 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia euroa vuonna 2016. Eltelin osake on ollut listattuna Nasdaq Tukholmassa helmikuusta 2015 lähtien.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Graniittirakennus Kallio oy täydensi liiketoimintakaupalla rataosaamistaan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi