Hertsi rakentuu Herttoniemeen. Kuva: YIT

Hertsin rakentaminen käynnistyy alkuvuodesta

Lähipalvelukeskus Hertsin kiinteistöhanke Helsingin Herttoniemessä käynnistyy tammikuussa 2018.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kyseessä on YIT:n ja Hartelan hanke. YIT ja Hartela toteuttavat hankkeen työyhteenliittymänä tasaosuuksin 50/50.

Tiedotteen mukaan Hertsin uudisrakennuksen sijoittajina ovat Aktia Henkivakuutuksen, Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennian sekä Yleisradion Eläkesäätiön muodostama sijoittajaryhmittymä.

”Yhteissijoittamisessa voimme jakaa osaamisen ja riskin yhdessä kumppanimme kanssa sekä hyödyntää erilaisia tehokkaita rahoitusmalleja. Fennia Varainhoito on mielellään mukana strukturoimassa, rahoittamassa ja hallinnoimassa tätä erinomaista rakennettavaa palvelu- ja liikekeskusta”, Fennia Varainhoidon liiketoimintajohtaja Timo Rantala kertoo.

”Hyvien kulkuyhteyksien varrelle sijoittuva uusi laajentuva lähipalvelukeskus näin keskeiselle sijainnille on erinomainen sijoituskohde kiinteistösalkkuumme. Alue on vahvasti kehittyvä ja Hertsin vuokralaisten tarjoamat palvelut täydentävät hyvin toisiaan”, Aktia Henkivakuutuksen sijoituspäällikkö Jukka Sjösten sanoo.

Hankkeen rakennustyöt alkavat tammikuussa 2018 Megahertsin liikekeskuksessa tehtävillä muutostöillä. Työt jatkuvat pian myös uudisrakentamisella. Lähipalvelukeskus Hertsi avautuu keväällä 2020. Hertsin korttelikokonaisuus on valmis kesään 2021 mennessä.

Myös omat asuinrakennuskohteet

Hertsi on hybridihanke, johon sijoittuu vähittäiskaupan ja palvelujen lisäksi myös palveluasumisen tiloja. YIT ja Hartela rakentavat samaan kortteliin myös erilliset omat asuinrakennuskohteensa.

”YIT:llä ja Hartelalla on ollut kiinteistöomistus samassa korttelissa jo yli 15 vuoden ajan. Yhdessä hanketta kehittämällä ja onnistuneen sijoittajaratkaisun tuloksena voimme nyt käynnistää Lähipalvelukeskus Hertsin rakennustyöt”, projektijohtaja Heikki K. Hannukkala YIT:ltä toteaa tiedotteessa.

Hertsin tiloihin sijoittuvat muun muassa HOK-Elannon Prisma, Helsingin kaupungin kirjasto- ja nuorisotila ja Päiväkoti Touhula sekä olemassa olevassa liikekeskuksessa jo toimivat Tokmanni, Alko ja Megahertsin Apteekki.

Lisäksi Hertsiin tulee myös useita ravintoloita ja kahviloita. Herttoniemen Treffi Pub & Bistron omistajana tunnettu Andy Solomon on avaamassa Hertsiin noin 900 neliömetrin laajuista uutta Fat Lizard Restaurant ja Bar -ravintolakokonaisuutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hertsin rakentaminen käynnistyy alkuvuodesta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi