YIT on allekirjoittanut tontinmyyntisopimuksen Oikumena Holdingin kanssa ja rekisteröinyt omistusoikeuden siirron Novo Orlovskin tontin osan osalta Pietarissa, Venäjällä.

YIT myy osan Novo Orlovskin tontista Pietarissa

YIT on allekirjoittanut tontinmyyntisopimuksen Oikumena Holdingin kanssa ja rekisteröinyt omistusoikeuden siirron Novo Orlovskin tontin osan osalta Pietarissa, Venäjällä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan myydyn osuuden pinta-ala on yhteensä noin 21 hehtaaria, joka on noin puolet tontin kokonaispinta-alasta.

Kaupan kokonaisarvo on noin 2,5 miljardia ruplaa (noin 36 miljoonaa euroa).

YIT on vastaanottanut kauppahinnasta lähes puolet vuoden 2017 puolella, mikä vahvistaa vuoden viimeisen neljänneksen kassavirtaa.

Kauppahinta vastaa myytävän tontin tasearvoa ja alueelle kohdistettavien tulevien menoerien yhteenlaskettua arvoa. Kaupasta tuloutuu liikevaihtoa noin 16 miljoonaa euroa vuoden 2017 viimeiselle neljännekselle.

Sopimuksen mukaan ostaja maksaa maksuerinä yhteensä noin 1,8 miljardia ruplaa (noin 26 miljoonaa euroa) vuoden 2018 loppuun mennessä ja loput vuonna 2019.

Tonttikauppa on osa YIT:n tavoitetta tehostaa pääoman käyttöä ja pienentää Venäjälle sitoutunutta pääomaa kaikkiaan 6 miljardia ruplaa 2018 loppuun mennessä verrattuna 2016 kesäkuun loppuun.

Tonttien myyntien lisäksi yhtiö jatkaa aktiivista asuntomyyntiä pääoman vapauttamiseksi.

YIT käynnisti Novo Orlovski -aluekehityshankkeen Pohjois-Pietarissa vuonna 2013 ja on rakentanut alueelle yli 1 000 asuntoa. Kaupan jälkeen YIT:llä on rakennusoikeutta tontilla edelleen yli 120 000 kerrosneliömetriä, joka nykyarvion mukaan vastaa noin viiden vuoden asuntotuotantoa alueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT myy osan Novo Orlovskin tontista Pietarissa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi