Iso-Britannian toiseksi suurin rakennusyhtiö hakeutui eilen konkurssiin, kun velkoja ja valtio eivät suostuneet velkajärjestelyyn.

Kauppalehti: Brittiläinen rakennusjätti teki konkurssin

Iso-Britannian toiseksi suurin rakennusyhtiö hakeutui eilen konkurssiin, kun velkoja ja valtio eivät suostuneet velkajärjestelyyn.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Carillionin konkurssilla on suuret vaikutukset, sillä suurten rakennushankkeiden lisäksi yhtiölle oli ulkoistettu lukuisia julkisia palveluita, joita se pyöritti suurella määrällä alihankkijoita.

Kauppalehden mukaan Carillionin palveluksessa on Britanniassa 20 000 työntekijää. Pieniä- ja keskisuuria yrityksiä Britanniassa edustavan FSB:n mukaan Carillionin konkurssi uhkaa tuhansia työpaikkoja ja lukuisten ihmisten toimeentuloa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Brittiläinen rakennusjätti teki konkurssin”

  1. Suomessa voitaisiin ottaa opiksi, että alan keskittyminen vain lisää riskejä. Julkiset hankinnat pitää suorittaa pienempinä kokonaisuuksina ja kaupunkien tonttiluovutukset pitää kohdentaa pienille toimijoille, jotta markkinat pysyvät kilpailtuna ja yhteiskunnalliset riskit vähenevät.

  2. Varat on näköjään osattu ajoissa siirtää veroparatiiseihin ja salaisuusvaltioihin. Ei mitään uutta auringon alla

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi