Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuttajilla on nyt vientiä – ”Väkeä siirtyy urakoinnin, suunnittelun ja rakennuttamisen välillä jatkuvasti”

Rakennuttajatoimisto HTJ:n toimitusjohtaja Janne Ketola kertoo, että yrityksessä on palannut henkilöitä eläkkeeltä töihin tai jatkanut töitä yli eläkeiän.

Rakennuttajatoimisto HTJ:n toimitusjohtaja Janne Ketola kertoo, että yrityksessä on palannut henkilöitä eläkkeeltä töihin tai jatkanut töitä yli eläkeiän.

Rakennuttamisen ammattilaisten kysyntä on Rakennuslehden työpaikkailmoittelun perusteella hurjassa kasvussa. Avoinna olevien alan työpaikkojen määrä ylsi elo-joulukuussa vuosikymmenen ennätystahtiin. Toissa syksyyn verrattuna kasvua kertyi peräti yli sata prosenttia.

Rakennuttajatoimisto HTJ:n toimitusjohtaja Janne Ketolan mukaan kasvun takana on yksinkertaisesti rakennushankkeiden iso määrä hyvässä suhdanteessa. Rakennuttamisen konsulttiyritykset kasvavat, joten alan konsultitkin ovat kysyttyjä.

Hän ei usko, että kysynnän kasvu johtuu esimerkiksi kuntien kiihtyneestä ulkoistustahdista.

”Joissain kunnissa suunta on pikemminkin päinvastainen, ne ovat vahvistaneet ja vahvistavat omia tilaajaorganisaatioitaan. Se on mielestäni mainio suunta, koska silloin tilaajilla on hyvää asiantuntemusta. Hankkeet ovat esimerkiksi lisääntyvien teknisten järjestelmien takia yhä monimutkaisempia.”

Talotekniikan valvojat kysyttyjä

Viime vuonna HTJ:n liikevaihto kasvoi noin kymmenen prosenttia. Yritys on Ketolan mukaan kasvanut tasaisesti viime vuosina ja henkilökunnan määrä on lisääntynyt samaa tahtia. Tällä hetkellä yrityksen palveluksessa on noin 120 työntekijää.

HTJ on rekrytoinut viime vuosina aktiivisesti kaikkiin rakennuttamisen ja valvonnan tehtäviin. Ketola nostaa esille esimerkiksi projekti-insinöörin, projektipäällikön ja talotekniikan valvojan.

”Rekrytointimme ovat onnistuneet lähes suunnitellusti. Olemme saaneet hyvää henkilöstöä kaikkiin toimipisteisiimme, Vantaalle, Hämeenlinnaan, Tampereelle ja Turkuun.”

Myös tänä vuonna ja lähitulevaisuudessa HTJ aikoo kasvattaa henkilöstömääräänsä, Ketola linjaa. Tarkkoja määriä hän ei halua kertoa. Hän uskoo, että jatkossa varsinkin talotekniikan valvojat ovat kysyttyjä.

Ei varsinaista työvoimapulaa

Ketola painottaa, että tässä rakentamisen suhdanteessa yrityksen pitää satsata paljon rekrytointiin. Varsinaista työvoimapulaa rakennuttamisessa ei hänen mielestään ole.

”Kysyntää on, joten ihmiset myös liikkuvat paljon. Väkeä siirtyy urakoinnin, suunnittelun ja rakennuttamisen välillä jatkuvasti. Saman taustan omaavat ihmiset ovat haluttuja eri aloilla.”

Ketolan mukaan rakennuttajiakin jää lähiaikoina paljon eläkkeelle. Siksi hänestä oleellinen kysymys on, miten hiljainen tieto saadaan siirrettyä konkareilta nuorille.

”Toisaalta meille on palannut joitakin henkilöitä takaisin töihin eläkkeelle jäämisen jälkeen. Lisäksi osa on jatkanut työsuhteessa eläkeiän saavuttamisen jälkeen.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuttajilla on nyt vientiä – ”Väkeä siirtyy urakoinnin, suunnittelun ja rakennuttamisen välillä jatkuvasti””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat