Rakentaminen Talous Uutiset Mikko Kortelainen 4 kommenttia

Salpausselän Rakentajista tutkintapyyntö poliisille

Verottajan tutkintapyyntöön perustuva selvitys koskee epäilyä törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Verohallinto on tehnyt Hämeen poliisilaitokselle tutkintapyynnön, jossa pyydetään selvittämään, ovatko Salpausselän Rakentajat oy:n toiminnasta vastuussa olevat henkilöt syyllistyneet verorikokseen.

Tutkintapyynnön perusteella asiasta on kirjattu tutkintailmoitus epäillyistä törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Rikosepäilyt liittyvät vuosiin 2015-2016.

Esitutkinnan tässä vaiheessa tutkintapyynnön sisällöstä ei tiedoteta tarkemmin.

Keskustelu artikkelista: 4 kommenttia

 • Missä Keskusta, niin siellä on välistävetoja

  Tutkintapyyntö taitaa selittää pääomistajan pikaisen irtautumisen yhtiön toiminnasta. Ehkä olisi yhtiön fiksuinta itse kertoa asioiden taustat.
  Koska alkaa Nuorisosäätiöstä poliisitutkinta?

  Vastaa
 • Keskustalaisten tutkintaa (Nuorisosäätiö) lykätään loppuun asti. Taustalla on kepulainen Ara, jonka omakin valvonta asiassa on pettänyt.Taitaa olla ylijohtajakin nuorisosäätiöläisten kaveri; ei Aralla ole tapana tutkia kavereita. Tuskin asiassa on kuitenkaan kyse henkilökohtaisesta edusta.

  Vastaa
 • Joo tuo Nuorisosäätiön toiminta on mennyt todella härskiksi. SSR:n väen tietäen, ovat keskenään oikein sopiva kaksikko tekemään yhteistyötä. Noloa tämä (esim. Aleksi 5 Lahdessa) on tosiaan Aralle ja RAY:lle, jotka ovat työntäneet rahaa Nuorisosäätiölle ja niillä rahoilla on nyt sitten mm. rakennettu vuokra-asuntojen lisäksi lähes miljoonakämpät hiljaiseen myyntiin. Toki väitetään, että juuri tämä kohde ei ole saanut julkista tukea.. Lienee yhtä totta kuin se, että V******* & kumppanit tulevat aikanaan oikeuteen suoraselkäisesti kertomaan touhuistaan. Jos olisin vero/poliisiviranomainen alkaisin jo selvittää onko Seychelleillä luovutussopimusta Suomeen…

  Vastaa
 • Olen erään nuorisosäätiön kohteen asukas. Olen asunut kohteessa lähes 10 vuotta. Olen yrittänyt toimittaa nuorisosäätiön toimintaan liittyviä erilaisia tietoja ja sähköpostiviestejä araan, prh, avi… niin paljon asiaa, osa vakavaa ja osa vähemmän vakavaa. Aran henkilöstöstä kaksi ei vastannut näihin asioihin mitään, soitin myöhemmin sinne päin ja kysyin voivatko he ottaa kantaa vuokran kohtuuttomiin nousuihin. Totesi kyllä että vuokra on järkyttävän suuri, mutta he eivät voi vaikuttaa tai puuttua siihen mitenkään. Sanoin että kaikenkaikkiin on kumma että kukaan ei ota kantaa tai puutu mihinkään millään tavoin, että mielenterveys tässä on menetetty. Tähän vastattiin:” ei nyt tuollaisten asioiden takia kannata mielenterveyttään menettää, kannattaa muuttaa muualle.” Niin niin minähän se ongelma olinkin. Ja asuntojakin on tällä hetkellä mielinmäärin vapaana. No hitto ei.
  Nuoria viilataan linssiin niin törkeällä tavalla ettei kukaan ulkopuolinen sitä edes ymmärrä.

  Johdossa on paljon ongelmaa, mutta niin on isännöitsijöissäkin. Se Marita Åberg on Aki Haaron oikea käsi. Yritin aikoinaan kertoa Haarolle tämän Åbergin asiattomasta käytöksestä ja törkeästä syyttelystä ja uhkailusta. Toimitin asiaan liittyvät sähköpostikeskustelut myös haarolle kirjeitse ja sähköpostitse. En saanut koskaan vastausta. Mutta tämä Marita Åberg ivallisen ylimieliseen sävyyn lähetti sähköpostia ”sinun on aivan turha olla yhteydessä haaroon tai nousiaiseen”. Asiaa ei ole koskaan selvitetty, saati anteeksi pyytänyt. Odotan sitä edelleen. Siellä eivät koskaan myönnä toimineensa väärin ja anteeksi sananakin täysin tuntematon heille.

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia