Vahanen hankki lisää akustiikkasuunnittelun osaamista

Vahanen-yhtiöt halusi vahvistaa akustiikan suunnittelun osaamistaan.

Vahanen-yhtiöt halusi vahvistaa akustiikan suunnittelun osaamistaan.

Vahanen-yhtiöt ostaa akustiikan-äänitekniikan suunnitteluun ja tutkimukseen erikoistuneen Arkkitehtitoimisto Alpo Halme oy:n.

Tiedotteen mukaan Vahanen-yhtiöt haluaa kaupan myötä kasvattaa erityisosaamistaan akustiikan ja äänitekniikan suunnittelussa, josta Halmeella on kokemusta vuosikymmenten ajalta.

Vahasen tavoitteena on olla yksi Suomen merkittävimpiä akustiikkasuunnittelijoita tulevaisuudessa.

Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Rädyn mukaan yritysostossa kaksi erikoisasiantuntijaa löysivät toisensa. Vahanen on tunnettu erikoisalojen kuten rakennusfysiikan, arkkitehtuurin ja betonirakentamisen asiantuntijuudesta, joten Arkkitehtitoimisto Alpo Halmen tuominen osaksi konsernia on luontevaa.

” On ilo saada Halmeen osaaminen osaksi toimintaamme. Yrityksellä on pitkät perinteet ja valtava ammatillinen tietotaito, jota haluamme vaalia. Lisäksi akustinen suunnittelu sopii meille. Se tukee meidän kokonaistoimintaamme ja mahdollistaa laajemman palvelutarjonnan asiakkaillemme”, Räty kertoo.

Arkkitehtitoimisto Alpo Halme säilyy omana yrityksenään osana Vahanen-yhtiöitä. Halmeen työntekijät Eija Halme-Salo (arkkitehti, SAFA), Ilkka Marttila (arkkitehti, SAFA) ja Olavi Salo (tekninen avustaja) jatkavat erityisasiantuntijatehtävissään kuten tähänkin asti. Alpo Halme työskentelee jatkossa osa-aikaisesti.

”Koin, että tässä on nyt hyvä mahdollisuus kehittämiseen”

Arkkitehtitoimisto Alpo Halme on Suomen vanhin akustiikan-äänitekniikan suunnitteluun ja tutkimukseen erikoistunut konsulttitoimisto.

Tiedotteen mukaan yritys on 53 vuoden aikana toteuttanut valtavan määrän akustisen suunnittelun, tilaäänijärjestelmien, rakennusteknisen äänieristyksen, tuotanto- ja voimalaitosten suunnittelun ja korjausrakentamisen ääniteknillisiä projekteja.

Vahasen ehdotus lähteä kehittämään ja kasvattamaan arkkitehtitoimiston osaamista osana Vahasta kävi arkkitehti Alpo Halmeelle hyvin.

”Koimme, että meillä ei ollut enää mahdollisuuksia lähteä kasvattamaan toimintaamme. Tunnemme Vahasen vuosikymmenten ajalta ja yhteistyömme on aina toiminut hienosti. Koin, että tässä on nyt hyvä mahdollisuus kehittämiseen. Meillä on samanlaisia ajatusmalleja. Emme ole kumpikaan pelkästään kaupallisia toimijoita vaan myös tutkijoita”, Halme kuvailee.

otsikkoa muokattu klo 13.30.

otsikkoa muokattu klo 15.12.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vahanen hankki lisää akustiikkasuunnittelun osaamista”

Jätä kommentti