Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden nuori konsultti on digitaalisuuden edelläkävijä

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset Skol valitsi alkuviikosta Verneri Lehtovirran tämän vuoden nuoreksi konsultiksi.

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset Skol valitsi alkuviikosta Verneri Lehtovirran tämän vuoden nuoreksi konsultiksi.

Skol pitää häntä kehittyvän teknologian ja virtuaalityökalujen huippuosaajana.

”Lapsuuteni oli vielä analoginen, mutta jossain vaiheessa digitaalisuus tuli mukaan. Olen saanut nähdä käyttöliittymien kehityksen – ja nyt teen sitä työkseni”, hän kertoo.

Verneri Lehtovirta uskoo, että digitalisaatio vie koko rakennusalaa eteenpäin ja kasvattaa tuottavuutta. Kuva: Sweco

Lehtovirta työskentelee Swecossa projektinjohdon ja rakennuttamisen konsulttina. Hän valmistui vuonna 2012 rakennesuunnittelijaksi Aalto-yliopistosta, mutta rakennuttaminen kiinnosti pian enemmän kuin suunnittelijan yksinäinen puurtaminen tietokoneen ääressä.

Lehtovirta on vastannut Swecossa tietomallipohjaisen rakennuttamisen kehittämisestä.

Hän on ollut loppuvuodesta 2014 alkaen mukana Finavian Helsinki-Vantaa-kentän investointiohjelmassa. Hän hyödyntää työssään kehittämiään teknologioita yhdessä asiakkaan kanssa.

Lentokentällä on useita kymmeniä sidosryhmiä, jotka haluttiin suunnitteluun mukaan. Virtuaaliteknologia valikoitui Finavian hankkeessa yhdeksi merkittäväksi keinoksi, jolla numerot, mitat ja sanat muutettiin kaikille ymmärrettävään visuaaliseen muotoon.

Virtuaalisafariopas

”Hyödynsimme peliteknologiaa rakentajien ja eri alojen asiantuntijoiden välisissä keskusteluissa. Syntyi uudenlainen virtuaalityökalu, virtuaalisafarit, jonka prosessikehityksestä ja käyttöönotosta olen itse vastannut.”

Lehtovirta tunnetaankin nykyään Finavian hankkeessa nimellä safariopas.

”Lapsuuteni oli vielä analoginen, mutta jossain vaiheessa digitaalisuus tuli mukaan.”

Virtuaalisafareilla lentokentän eri käyttäjäryhmät ovat saaneet vapaasti kommentoida suunnitelmia. Esimerkiksi tekstiililattia muuttui graniittilattiaksi ylläpidosta tulleiden kommenttien vuoksi.

Lehtovirta pitää Finavian projektia tähänastisista projekteistaan merkittävimpinä. Rakennuttaja on ottanut tietomallit laajasti käyttöön.

”Toivon, että rakentamisprojektien tiedonhallinta on 15 seuraavan vuoden aikana parantunut ja tieto on kaikkien saatavissa”, hän sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden nuori konsultti on digitaalisuuden edelläkävijä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat