Kaleva: Kemiin miljardin euron bio­polt­toai­ne­ja­los­ta­moa suunnitteleva Kaidi ajautui ta­lous­vai­keuk­siin

Kemiin suurta biopolttoainejalostamoa suunnittelevan Kaidin tytäryhtiö on ajautunut vakaviin talousvaikeuksiin Kiinassa.

Kemiin suurta biopolttoainejalostamoa suunnittelevan Kaidin tytäryhtiö on ajautunut vakaviin talousvaikeuksiin Kiinassa.

Kaidi Ecological and Environmental Technology -yhtiön vaikeudet alkoivat paljastua huhtikuun lopussa, kun yhtiö ilmoitti Shenzenin pörssille, ettei se kykene julkistamaan viime vuoden vuosikertomusta ja alkuvuoden osavuosikatsausta määräajassa. Kun Kaidi Ecological sai taloustietonsa julkaistua, kävi ilmi, että yhtiö on vaipunut pahasti tappiolliseksi. Lisäksi Kaidi Ecological jätti maksamatta koron ja lyhennyksen lähes sadan miljoonan euron arvoisesta lainasta.

Kaidi Ecological on Sunshine Kaidi New Energy Groupin keskeinen tytäryhtiö, kuten myös Kemin Ajokseen arviolta miljardi euroa maksavaa biopolttoainejalostamoa suunnitteleva Kaidi Finland.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kaleva: Kemiin miljardin euron bio­polt­toai­ne­ja­los­ta­moa suunnitteleva Kaidi ajautui ta­lous­vai­keuk­siin”

  1. No ei se mitään. Sipilän hallitus tukee hankettta 500:aa miljoonalla eurolla kuten Äänekosken tehdasta. Jos ei riitä, nostetaan tukea.

  2. Usein näistä kiinalaisista investoinneista tulee lopulta ’kiinalaisia juttuja’.

Vastaa