Kokeile kuukausi maksutta

Historiallinen pankkirakennus Kuopion torin lähellä muuttuu asunnoiksi

Avara ja Lehto Asunnot toteuttavat entiseen SYP:n pankkirakennukseen yksiöitä ja kaksioita.

Avara ja Lehto Groupin tytäryhtiö Lehto Asunnot ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen, joka sisältää 340 asunnon rakentamisen viiteen eri kaupunkiin ympäri Suomen. Ensimmäisen rakennuskohteen rakentaminen Kuopion keskustaan on jo aloitettu.

”Erinomainen sijainti keskeisten palveluiden äärellä tukee Avaran Asuinkiinteistörahaston strategiaa, jossa uuden asumisen rakentamista keskitetään Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja asutuskeskuksiin. Tekemällä tämän tyyppistä täydennysrakentamista kunnioittaen vanhaa suojeltua korttelia saadaan luotua uutta asumista keskeiselle sijainnille ja tiivistettyä kaupunkirakennetta. Tällainen kehitys on myönteistä koko kaupungille”, arvioi Avaran kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Rantsi tiedotteessa.

Arvokiinteistön jalusta on suojeltu. Osa asunnoista rakennetaan siihen ja osa yläpuolelle. Puijonkatu 29:ään tulee yhteensä 56   yksiötä ja kaksiota. Autopaikkoja keskustakohteeseen tulee 27 ja moottoripyöräpaikkoja neljä.

Yhtiön mukaan tällä asuntotarjonnalla varmistetaan hyvä kassavirta ja vakaa tuotto sijoittajille.

”Kuopiolaisille tori on legendaarinen kohtaamispaikka, ja ulkopaikkakuntalaisetkin tuntevat sen. Arvokiinteistönä tunnettu entinen SYP:n pankkirakennus on myös itsessään erittäin kiinnostava. Rakennamme samalle tontille myös 70 kuluttajamarkkinoille myytävää asuntoa”, hankkeesta vastaava päällikkö Jan-Alex Joensuu Lehto Asunnoilta kertoo.

Rakennustyöt on jo käynnistetty, ja Puijonkatu 29:n kohde valmistuu loppuvuodesta 2019. Seuraavat Avaran ja Lehdon yhteistyökohteet lähtevät liikkeelle Kirkkonummella ja Oulussa tämän vuoden lopulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Historiallinen pankkirakennus Kuopion torin lähellä muuttuu asunnoiksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat