Talous Rakennustuote Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Inwido ostaa Profinin

Ikkunavalmistaja Inwido Finland ja lasiliukuseinien valmistaja Profinin omistajat ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen yrityskaupasta.

Kuvaa Profinin tuotannosta. Kuva: Profin

Tiedotteen mukaan Inwido Finland ostaa Profinin koko osakekannan. Kauppaan sisältyy myös Profinin tytäryhtiö Profin Sydänpuu ikkunat ja ovet.

Profinista tulee näin osa Inwidon tuoteperhettä, johon kuuluvat ikkuna- ja ovibrändit Pihla, Tiivi, Klas1 ja Lämpölux.

Tiedotteen mukaan Profinin pääomistajana ja toimitusjohtajana toiminut Mikko Haapala jatkaa uuden omistajan alaisuudessa Profinin toimitusjohtajana ja vastaa koko premium-segmentistä ja kanavista.

Hän on jatkossa Inwidon johtoryhmän jäsen. Profinin tuotteiden valmistus ja toimipaikka säilyvät nykyisissä tiloissa Pudasjärvellä.

”Profinin osto on strategisesti tärkeä osa Inwidon aseman vahvistamista suurten maisemaikkunoiden sekä lasiliukuseinien premium-markkinasegmentissä, jossa Inwidolla on jo Klas1-brändi. Yhdessä ne muodostavat laajan ja täydellisen ikkuna- ja ovimalliston sekä ratkaisut erilaisiin entistä vaativimpiin asiakasryhmiemme tarpeisiin”, Inwido Finlandin toimitusjohtaja Johan Berg kertoo.

”Profinin asema lasiliukuseinä tuotteissa etenkin kerrostalorakentamisessa on hyvin vahva. Tämä täydennettynä Inwidon muiden tuotemerkkien tarjonnalla tuo meille vahvan kilpailuedun.”

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia