Kokeile kuukausi maksutta

Kansainvälinen sijoittaja osti Suomesta yli 3 000 vuokra-asuntoa

Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoille saapunut uusi yhtiö osti ensitöikseen yli 3 000 vuokra-asuntoa.

Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoille saapunut uusi yhtiö osti ensitöikseen yli 3 000 vuokra-asuntoa.

Round Hill Capital hankki omistukseensa asuntosalkun, johon kuuluu yhteensä 106 kiinteistöä eteläisestä Suomesta ja pääkaupunkiseudulta. Asuntoja kohteissa on yhteensä 3 263.

Asuntosalkun myi suomalaisen Avant Capital Partnersin tytäryhtiö ja sen Yhdysvalloissa sijaitseva sijoituskumppani.

”Olemme arvioineet suomalaista vuokra-asuntomarkkinaa muutamien vuosien ajan, ja nyt oli hyvä aika tehdä ensimmäinen sijoitus Suomeen. Tutkimme markkinaa edelleen, jotta voimme tehdä lisää samantyyppisiä sijoituksia”, Round Hill Capitalin perustaja ja toimitusjohtaja Michael Bickford kertoo.

Bickfordin mukaan tietyillä alueilla sijaitseva suomalainen asuntomarkkina kehittyy edelleen suotuisasti sijoittajan näkökulmasta katsottuna.

Makro- ja mikroekonomiset trendit, houkuttelevat tuotot ja vahva vuokramarkkinan kasvu yhdessä jatkuvan kaupungistumisen kanssa tukevat asuntojen kysyntää.

”Nämä yhdessä meidän kokemuksemme kanssa takaavat sen, että voimme rakentaa Suomeen merkittävän kokoisen vuokra-asuntosalkun”, Bickford jatkaa.

Round Hill Capital on vuonna 2002 perustettu eurooppalainen kiinteistösijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö. Se on investoinut Euroopan asuntomarkkinoille yli 6 miljardia euroa.

Sen omistuksessa on yli 100 000 asuntoa eri puolilla Eurooppaa. Osa kohteista on opiskelijoille tarkoitettuja asuntoja.

Yhtiöllä on maine korkean riskin, mutta myös korkean tuoton kohteiden kehittäjänä. Se on yksi Euroopan suurista, yksityisellä rahalla rahoitetuista asuntosijoitusyhtiöistä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kansainvälinen sijoittaja osti Suomesta yli 3 000 vuokra-asuntoa”

  1. Opiskelija-asunnot haiskahtavat ara-asunnoilta. Ara-asuntoja ei voi olla samassa salkussa korkean riskin asuntojen kanssa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat