Pientalorakentamisen odotetaan heikosta alkuvuodesta huolimatta kasvavan 8 prosenttia

Rakennustutkimus RTS ennakoi markkinakatsauksessaan pientalorakentamiseen noin 8 prosentin kasvua.

Rakennustutkimus RTS ennakoi markkinakatsauksessaan pientalorakentamiseen noin 8 prosentin kasvua.

RTS:n arvio on hieman positiivisempi kuin Pientaloteollisuus RT:n, jonka jäsenkysely kertoi toukokuussa, että omakotitalojen myynti kuluttajille oli alkuvuonna laskussa. Plussana toki oli projektitoimitusten kasvu. PTT ei ollut kuitenkaan yhden neljänneksen tietojen perusteella ollut valmis tinkimään koko vuotta koskevasta arviostaan 8000 pientalon aloittamisesta, kun viime vuonna määrä oli 7300. Ennuste on sama kuin RTS:lläkin.

Pientalot rakennetaan yhä useammin valmiiksi. Kun avaimet käteen –rakentamiseen luetaan muuttovalmiit talot ja aivan valmiit yhtiömuotoisen rakentamisen määrät, saadaan avaimet käteen –osuudeksi jo 60 prosenttia omakotitaloista ja peräti 73 prosenttia kaikista pientaloista (ml. rivitalot).

Merkittävimmin omakotirakentamisen kasvu näkyy yhtiömuotoisen omakotirakentamisen kasvuna ja toisaalta teollisen hirsirakentamisen kasvuna.

Vapaa-ajan rakentamisessa tasaisempaa kehitystä
Vapaa-ajan rakentaminen on euroissa lähtenyt kasvuun jo vuosi sitten, mutta kappaleissa tasaantunut vähän yli 3000 loma-asuntoon.

Suurimmat loma-asuntomerkit olivat Kontio, Honka, Kuusamo-hirsitalot ja Finnlamelli.

Suomessa aloitetaan tänä vuonna RTS:n Aarne Jussilan arvion mukaan noin 43 000 asunnon rakentaminen, kun viime vuonna aloituksia oli 46 000.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pientalorakentamisen odotetaan heikosta alkuvuodesta huolimatta kasvavan 8 prosenttia”

Vastaa