K6-toimistokokonaisuus nousee Helsingin Sörnäisiin. Kuva: Skanska

Skanska myy toimistotalon Senaatille

Skanska myy Helsingissä sijaitsevan K6-toimistotalon Senaatti-kiinteistöille.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan Helsinkiin Sörnäisten rantatien kupeeseen Lintulahden alueelle rakentuva K6-toimistorakennus valmistuu kesällä 2019. Kauppahinta on noin 53 miljoonaa euroa.

”K6-toimistotalon suunnittelussa toteutuvat nykyaikaisen monitilaympäristön vaatimukset. Rakennuksesta on suunniteltu muuntojoustava ja se toteutetaan Leed-ympäristösertifikaattijärjestelmän kultatason vaatimusten mukaisesti. Suunnitteluun on haettu inspiraatiota sekä alueen teollisesta historiasta että moderneista työympäristöistä maailmalta”, Skanskan johtaja Antti Nousiainen kertoo.

”Ostettava kiinteistö tukee Senaatin Sörnäisten kampuksen kehittämistä ja tarjoaa joustavia tilaratkaisuja valtion vuokralaisille. Kiinteistö sijaitsee Senaatin olemassa olevien kohteiden seinänaapurissa ja on rakenteellisesti yhdistettävissä niihin. Muodostuvasta kokonaisuudesta seuraa valtiolle synergiaetuja muun muassa kiinteistöjen ylläpidossa ja palveluissa”, aluejohtaja Petri Turku Senaatti-kiinteistöistä.

Kaikukadulle sijoittuvan rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky. Rakennuksessa on noin 12 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa.

K6-toimistotalon rakentaminen käynnistyi syksyllä 2016, ja se täydentää korttelin, jossa on toteutettu erilaisia korjaus- ja rakennushankkeita 1990-luvun lopulta lähtien.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska myy toimistotalon Senaatille”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi