Kokeile kuukausi maksutta

Lapwall tuo markkinoille puukerrostalokonseptin

Vuonna 2011 perustettu puuelementtien ja valmisosien toimittaja Lapwall tuo markkinoille oman puukerrostalokonseptinsa. Yhtiö on nimennyt konseptin Lekoksi.

Yhtiö kertoo pystyvänsä tarjoamaan konseptinsa avulla ammattirakentajille puukerrostalorakentamisen osaamisen, elementtituotteet asennuksineen sekä yhteistyökumppanit. Lisäksi yhtiö toteaa tiedotteessaan, että puukerrostalorakentamisesta tulee konseptin ansiosta kilpailukykyinen ja turvallinen vaihtoehto kerrostalorakentamiseen.

Konsepti käsittää tässä vaiheessa katkeamattoman kuivaketjun huomioivan rankarakenteisen puukerrostalorakentamisen aina kuudenteen kerrokseen asti. Yhtiö kertoo hioneensa konseptia lähes perustamisestaan lähtien.

Lapwall on toimittanut puukerrostalojen elementtejä jo kymmeniin kohteisiin. Konsepti tuo toimivat ja turvalliset ratkaisut vakioitujen rakenteiden, elementoinnin ja detaljiikan lisäksi muun muassa ääni-, palo-, rakenne-, sähkö-, arkkitehtuuri- ja lvi-asioihin. Yhtiö lupaa konseptin säilyttävän silti riittävän arkkitehtuurin joustavuuden.

Lapwall suunnittelee, valmistaa ja asentaa puuelementtejä, puu- sekä betonipohjaisia moduuleita ja tilaelementtejä. Elementit valmistetaan kolmessa modernissa ja pitkälle automatisoidussa tehtaassa Pyhännällä, Pälkäneellä sekä Keuruulla. Lapwallin liikevaihto ylitti viime vuonna 50 miljoonan euron rajan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lapwall tuo markkinoille puukerrostalokonseptin”

  1. Jos puukerrostalo saadaan jollain ihmeellä rakennettua niin, että se ei kostu rakennusaikana, se kostuu viimeistään asumisaikana. Ennemmin tai myöhemmin.

  2. Kivistössä Rubiinikehällä ei tarvinnut kostumista odotella kovinkaan pitkään valmistumisen jälkeen.

  3. Silloin kun Suomessakin asuttiin etupäässä puutaloissa olivat asumisen käytännöt perin erilaisia kuin nykyään. Veden kanssa läträttiin huomaatavasti vähemmän. Ei ollut kylpyhuoneita saunoista puhumattakaan. Pyykinpesun ja kuivauksen kosteuskuormitusta ei asumistiloissa juuri ollut. Rakenteet kuivattiin roimalla lämmittämisellä heikompien lämmöneristysratkaisujen vuoksi. Muutoiin olisi tullut kylmä varsinkin talvisin. Kuka keksisi kuinka puurakenteisille rakennuksille haitalliset ongelmat ratkaistaan.
    Eivät muutkaan materiaali välttämättä ole ratkaisu ongelmaan. Homehtuu se kivitalokin jos niikseen tulee. Yksi merkittävä syyllinen on energian säästön vuoksi tapahtuva laiminlyönti rakennusten kuivana pitämisessä lämmittämällä. Paksut ja tehokkaat lämmöneristyskerrokset eivät päästä rakennetta kuivumaan ulospäin. Lisäksi taloista pyritään tekemään tiiviitä kuin pullot. Ei siinä kummoisia rakennusvirheitä tarvita.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat