Kokeile kuukausi maksutta

Lehto Group arvioi liikevaihtonsa kasvavan huimasti – kannattavuus heikkenee

Rakennusyhtiö Lehto Group varoittaa kannattavuutensa tänä vuonna jäävän viimevuotista hieman heikommaksi.

Rakennusyhtiö Lehto Group varoittaa kannattavuutensa tänä vuonna jäävän viimevuotista hieman heikommaksi.

Lehto arvioi koko vuoden liikevoittonsa olevan 8-9 prosenttia liikevaihdosta, kun liikevoittomarginaali viime vuonna oli 10,8 prosenttia.

Yhtiön aiemman arvion mukaan liikevoitto olisi ollut yli kymmenen prosenttia liikevaihdosta.

Liikevaihtoennusteensa Lehto pitää ennallaan ja arvioi sen kasvavan 20-30 prosenttia viime vuoden 597,6 miljoonasta eurosta.

Liikevaihdon ja liikevoiton kertymisen yhtiö arvioi nyt painottuvan voimakkaasti loppuvuoteen, kun aiemmassa arviossa sanaa ”voimakkaasti” ei ollut.

Liikevoittonäkymän heikentymisen syynä ovat Lehdon mukaan aiemmin arvioitua alhaisemmat projektikatteet erityisesti Hyvinvointitilat- ja Korjausrakentaminen palvelualueilla ja sekä joidenkin luovutuksen mukaan tuloutuvien hankkeiden arvioidun valmistumisajankohdan siirtyminen ensi vuoden puolelle.

”Lisäksi tehdaskapasiteetin laajentaminen, konsernitason kehityshankkeet sekä osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen ovat vaatineet arvioitua enemmän panostuksia”, Lehto sanoo tiedotteessaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Lehto Group arvioi liikevaihtonsa kasvavan huimasti – kannattavuus heikkenee”

  1. – liikevaihto kasvaa
    – kannattavuus heikkenee
    – laatu romahtaa

  2. Oliko tämä yllätys? Eikä varmasti ole viimeinen varoitus kuluvan vuoden aikana.
    Pääomistajat myi omistuksensa keväällä ja hallituksen puheenjohtaja on jättänyt yhtiön. Hypetys kestää aikansa!

  3. Patentoitun ohjaustarinan sanankuulijat heräilevät hiljalleen todellisuuteen; rakennusteollisuuden fysiikan lait ja taloudelliset realiteetit eivät sittenkään olleet laulettavissa suohon?

    Onnittelut tarinaniskijöille, jotka kerkesivät rahastamaan osuutensa.

  4. Taitaa liikevoitto painottua viime vuoteen ja päädytään vielä tappion puolelle.

  5. Rakennusliikkeiden liikevoitto on etujärjestön mukaan keskimäärin 4-5 %.
    Voi olla ett moni sijoittaja pitää tuplatulosta riittävänä, 4:ssta putoaa nopeammin tappiolle kuin 8 :sta…

  6. Yhtiöä sisältä katsovana, pidän tuota tavoitetta 20 …30 % liikevaihdon kasvulle hieman ylioptimistisena, mutta ei täysin mahdottomanakaan. Sen sijaan tulos varmaan tulee laskemaan tuon 8 … 9 % tason alapuolelle. Se ei ole mikään ”katastrofi”, jos huomioidaan yleinen rakennusalan tulostaso 5…6 % tsoksi.
    Nyt Lehto Group Oyj´ssä olisi tehtävä selkeä, sisäinen ”ryhtiliike” varmistaakseen myöskin pkt´lle hyvä tulos. Group´n toimialat kukin vaativat ”rukkausta”.
    Itse olen jonkin aikaa seurannut Hyvinvointi-sektoria. Konseptina se, niinkuin varmaan muutkin ovat OK ja niiden edelleen kehittäminen on tarpeen. Ko. tyyppisen konseptin kehittäminen ”tuotemoduleiksi”, joita suunnittelijat sijoittavat hankekokonaisuuksiksi, jolloin tuotannollinen sarjavalmistus pääsee oikeuksiinsa. Tällä hetkellä ko. sektorin suunnittelussa ”kompuroidaan” yksityiskohdissa. Siihen olisi saatava kiireesti korjaus. Ko. tyyppisisä hankkeissa itse tilat ovat kutakuinkin pieniä
    ”säätöjä” lukuunottamatta standardeja. Samoin TATE´n perusratkaisut niin Sä-, kuin Iv – ja kvv-asennustenkin suhteen. Runkorakenteet on tarpeen saada mahdolli-
    simman pitkälle standardisoiduiksi elementtirakenteiseksi, joiden avulla voidaan toteutusaijat saada lyhennettyä, ja säästytään työmaiden hankalilta sää- yms. olosuhteilta.
    Perusteellisella rakennuspaikkatutkimisella ja Geo-suunnittelulla voidaan säästää ja nopeutta hankkeiden toteutuksia huomattavasti, ja vältytään turhalta työltä.

    Tässä tuon esille omia näkemyksiäni, joiden toivon olevan rakentavia ja tuloksellisia, jotta Lehto Group Oyj´llä olisi entistäkin parempi meenestys tässä kovassa
    kilåpailussa.

  7. Lahkojohtamisella on Suomessa rajansa. Tarvittaisiin lisää massaa. Tavallisia (lahkoon kuulumattomia) koiranvirkaa toimittavia Suomalaisia työntekijöitä, jotka käskystä niiaa, on rajallinen määrä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat