Kokeile kuukausi maksutta

Skanska aloitti Telakkarannan asuntorakentamisen

Skanska on aloittanut Helsingin Telakkarannan ensimmäisen asuntokohteen As. Oy Helsingin Annexin rakennustyöt.

As. Oy Helsingin Annex. Kuva: Skanska

”Aiemmin pääosin suljettu ranta-alue saadaan tulevaisuudessa kaupunkilaisten käyttöön. Rannan laiturialueelle tulee rantapromenadi ja lähikadut avautuvat rantalaiturille. Telakkarannassa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut”, Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma kertoo.

Helsingin Annex nousee osoitteeseen Telakkakatu 12. Annexiin valmistuu kesällä 2021 yhteensä 29 asuntoa kaksioista 136 neliön huoneistoihin.

Yhteensä Telakkarantaan rakentuu neljän asuinrakennuksen kokonaisuus. Seuraavaksi liikkeelle on lähdössä Helsingin Court, jota seuraavat Yard ja Knot. Asuinrakennuksiin tulee myös liiketiloja.

Telakkarannan identiteetti kumpuaa teollisuushistoriasta ja vanhoista rakennuksista, joihin uudet rakennukset tiedotteen mukaan saumattomasti liittyvät. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen oy.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Skanska aloitti Telakkarannan asuntorakentamisen”

  1. ”Aiemmin pääosin suljettu ranta-alue saadaan tulevaisuudessa kaupunkilaisten käyttöön.”
    Ei se tietääkseni mitenkään suljettu ollut, vaan siellä tehtiin paljonkin työtä. Haahuilun ja piikittelyn harrastajille se taisi kyllä olla pääosin suljettu. Niillehän ei Helsingissä olekaan ollut tarpeeksi tilaa…

  2. Olisivat keksineet nimet edes suomeksi tai ruotsiksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat