Skanska rakentaa Varmalle asuntoja

Skanska käynnistää Kivistön keskusta-alueen rakentamisen Vantaalla.

Kuva: Arkkitehdit Anttila & Rusanen

Alueen ensimmäisen hankkeen, 12-kerroksisen asuinkerrostalon Vantaan Topaasikuja 9:n, rakentaminen alkaa lokakuussa 2018. Hanke valmistuu arviolta lokakuussa 2020.

Eläkeyhtiö Varmalle rakennettavaan Topaasikuja 9:ään tulee 129 vuokra-asuntoa, jotka ovat valtaosin yksiöitä. Lisäksi rakennukseen tulee noin 280 neliötä liiketilaa.

”Hanke kiinnostaa meitä erinomaisen sijaintinsa vuoksi. Varmalla ei ole toistaiseksi muita asuntokohteita Kivistössä”, Varman rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo sanoo.

Rakennuksen suunnittelussa on energiatehokkuus huomioitu monella tavalla: esimerkiksi vesikalusteet ovat vettä säästäviä malleja ja rakennusmateriaalit ovat ympäristötehokkaita.

Rakennuksen kaarevien julkisivujen pinnat ovat pääosin graafista valkobetonia ja useilla eri sävyillä maalattua graafista tai uritettua betonia. Taloa varten räätälöity graafinen kuvio toistuu myös parvekkeiden lasikaiteissa. Kahden ylimmän kerroksen julkisivu on osittain paneloitu. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehdit Anttila & Rusanen oy:n Lassi Hackman.

Kohteen korttelipihalle toteutetaan myös käyttötaidetta leikki- ja oleskeluvälineiden muodossa. Piha on suunniteltu toimimaan koko korttelin suurena ja viihtyisänä yhteispihana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Varmalle asuntoja”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat