Uutiset Ismo Uusitupa / HS 2 kommenttia

Nyt se on varmaa: Herttoniemen hyppyrimäki sai purkutuomion – mäkihypyn harrastamisen selvittelykin kaatui

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta hyväksyi odotetusti yksimielisesti Herttoniemen K-46 hyppyrimäen purkamisen.

Herttoniemen K-46 hyppyrimäki valmistui vuonna 1976. Kuva: Anna Matilda Valli / HS

Tiistai-illan kokouksessa tehtiin myös ehdotus Helsingin mäkihyppyharrastusmahdollisuuksien selvittämisestä, mutta se kaatui äänin 4–3.

Käytännössä päätös lopettaa aikuisten ja vanhempien junioreiden mäkihyppäämisen Helsingissä. Heitä on ollut viime vuosina yhteensä noin parikymmentä. Lähimmät isommat hyppyrimäet ovat Lahdessa.

Herttoniemeen jää kaksi pientä hyppyriä, K-15 ja K-22.

HS kertoi jo kaksi viikkoa sitten, että mäen purkaminen menee yksimielisesti läpi.

Hyppyrimäen purkamisen ajankohdasta ei vielä päätetty, mutta lautakunnan esityksessä käytetään sanaparia ”pikainen purkaminen”. Vuonna 2015 tehdyn arvion mukaan purkaminen maksaa 150 000 euroa.

Uuden mäen hinnaksi on arvioitu 300 000 euroa, mutta uusi hyppyrimäki ei ole Helsingin ensi vuoden investointisuunnitelmassa. Lisäksi arvioidaan, että uusi mäki vaatisi myös maanrakennustöitä ja rakenteiden perusparannuksia.

Herttoniemen hyppyrimäki ei saanut tukea myöskään Kaupunginmuseolta, joka suullisessa kannanotossaan ilmoitti, että hyppyrimäen purkamiselle ei ole kulttuurihistoriallisia perusteita. Mäki valmistui vuonna 1976.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • Konamies RiPa

    Purkupäätös tarkoittaa sitä, että suurimmalla osalla Suomen nuorisosta ei ole enää koskaan mahdollista harrastaa mäkihyppyä. Surullinen totuus.

    Vastaa
  • Nurin ajoissa

    Pitäisikö hypätä siihen asti, että hökötys romahtaa??

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia