Kokeile kuukausi maksutta

YIT rakentaa Huhtamäelle tuotantotiloja Hämeenlinnassa

YIT laajentaa ja uudistaa Huhtamäen tuotanto-, varasto- ja toimitiloja Hämeenlinnassa.

Huhtamäen tehdas Hämeenlinnassa. Kuva: YIT

Hankkeen tilaaja on pohjoismainen logistiikkakiinteistöjen kehittäjä ja omistaja NREP Logicenters.

Tiedotteen mukaan KVR-urakkaan sisältyy noin 15 000 neliön uudisrakennus ja 2 700 neliötä entisten tilojen peruskorjausta. Suunnittelu- ja rakennustyöt alkavat heti, ja hanke valmistuu joulukuussa 2019. Osapuolet ovat sopineet, ettei sopimuksen arvoa julkisteta.

Uusi tuotantolaitos korvaa nykyisen 1960-luvulla rakennetun tehdaskiinteistön, ja se sijoittuu Huhtamäen logistiikkakeskuksen viereen.

”Tilat suunnitellaan lean-periaatteiden mukaisesti tavaravirtoja sujuvoittamaan ja turhaa liikennettä minimoimaan”, Huhtamäen toimitusjohtaja Maisa Katila sanoo.

Tehtaan konekantaa uusitaan ja automaatiota lisätään. Lisäksi uudistuksilla halutaan parantaa työturvallisuutta ja ergonomiaa.

Tiedotteen mukaan rakentaminen toteutetaan perinteistä poikkeavalla, käänteisellä kolmen vaiheen rakennustavalla. Ensin valmistuvat uudet tuotantotilat, mikä mahdollistaa tuotannon jatkumisen keskeytyksettä rakentamisen aikana. Seuraavassa vaiheessa valmistuvat varastotilat, lopuksi toimistotilat. Vaiheistamisen ansiosta toiminnot voidaan siirtää nopeasti ja joustavasti viereiseltä tontilta uuteen tehtaaseen.

Rakennuksen lämmityksessä hyödynnetään tuotannossa syntyvää hukkalämpöä ja kiinteistön valaistus toteutetaan LED-tekniikalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa Huhtamäelle tuotantotiloja Hämeenlinnassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat