Barcelonan suosituin nähtävyys Sagrada Família sai rakennusluvan oltuaan rakenteilla 136 vuotta

Sopimuksen nojalla kirkon rakennuttaja maksaa kaupungille kymmeniä miljoonia euroja, jotka käytetään muun muassa liikenneyhteyksien parantamiseen.

Sopimuksen nojalla kirkon rakennuttaja maksaa kaupungille kymmeniä miljoonia euroja, jotka käytetään muun muassa liikenneyhteyksien parantamiseen.

Barcelonan suosituin nähtävyys, keskeneräinen Sagrada Família -kirkko, on saanut viimein rakennusluvan oltuaan rakenteilla 136 vuotta. Asiasta kertovat barcelonalaiset sanomalehdet El Periódico ja La Vanguardia.

Barcelonan pormestari Ada Colau kutsuu kaupungin ja rakennuttajan sopimusta historialliseksi. El Periódico pitää tapausta pääkirjoituksessaan suoranaisena ihmeenä.

Rakennusluvan puutteen takia rakennuttaja ei ole koskaan suorittanut lakisääteisiä maksuja kaupungille. Nyt solmitun sopimuksen mukaan se maksaa seuraavan kymmenen vuoden aikana 36 miljoonaa euroa, jotka käytetään suurelta osin Sagrada Famílian ympäristön kehittämiseen, muun muassa suoran yhteyden rakentamiseen viereiseltä metroasemalta kirkkoon.

Liikenneyhteyksien parantamiselle on tarvetta, sillä kirkossa vierailee noin 4,5 miljoonaa kävijää vuodessa.

Arkkitehti Antoni Gaudín suunnitteleman Sagrada Famílian arvioidaan olevan tätä nykyä hieman yli 70-prosenttisesti valmis. Kaikkien 18 kirkontornin on ennustettu olevan pystyssä vuonna 2026 ja pintatöiden valmistuvan vuonna 2032.

Runsaista ja värikkäistä yksityiskohdistaan tunnettu kirkko edustaa 1900-luvun vaihteen katalonialaista tyylilajia modernismea, joka kytkeytyy Euroopassa samaan aikaan vallinneeseen art nouveauna ja jugendtyylinä tunnettuun taidesuuntaukseen.

Gaudí kuoli vuonna 1926 jäätyään raitiovaunun alle Barcelonassa. Rähjäisen vaatetuksensa takia uhria luultiin kodittomaksi, minkä kerrotaan hidastaneen hänen pääsyään hoitoon. Gaudí tunnistettiin vasta seuraavana päivänä, ja hän kuoli sairaalassa kolmen päivän kuluttua onnettomuudesta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Barcelonan suosituin nähtävyys Sagrada Família sai rakennusluvan oltuaan rakenteilla 136 vuotta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi