Helsingin kaupunki alkaa vuokrata asuntojaan myös lyhytaikaiseen tarpeeseen

Lokakuusta lähtien Helsingin kaupungilta voi hakea asuntoa myös lyhytaikaiseen tilapäiseen asunnontarpeeseen, joka kestää 2–5 kuukautta. Vuokrattavat asunnot ovat Helsingin kaupungin asunnot oy:n (Heka) taloissa, ja ne vuokrataan kalustamattomina.

Asuntoja vuokrataan heille, jotka todistettavasti tarvitsevat asuntoa vain lyhytaikaisesti. Lyhytaikainen vuokraus sopii ratkaisuksi tilapäiseen asunnontarpeeseen, jonka voi aiheuttaa esimerkiksi putkiremontti, työkomennus tai työharjoittelu. Lyhytaikaisen tarpeen on hakuvaiheessa oltava todennettavissa.

Asuntoihin määräajaksi tehtyä vuokrasopimusta ei voi jatkaa alun perin sovittua jaksoa myöhemmälle ajalle, vaikka vuokralaisen tilapäinen asuntotarve jatkuisikin tätä pidempään.

Erikokoisia asuntoja ympäri kaupunkia

Asuntoja tulee tarjolle tänä vuonna 100–150, ja ne sijaitsevat ympäri kaupunkia Hekan taloissa. Asunnot ovat kaikenkokoisia ja kohtuuhintaisia: esimerkiksi kaksioiden vuokrat ovat tavallisesti noin 500–800 euroa. Lyhytaikaisen asukkaan on mahdollista varata oma autopaikka tai saunavuoro, jos sellaisia on vapaana. Ensi vuonna tarkoituksena on tarjota jopa 500 asuntoa lyhytaikaisesti vuokralle.

Lyhytaikaiseen tarpeeseen vuokrattavat asunnot ovat Hekan väistöasuntokäyttöön varaamia asuntoja, jotka ovat väliaikaisesti tyhjillään. Asuntoihin muuttaa Hekan asukkaita sellaisista Hekan taloista, joihin tehdään niin iso remontti, että asunnoissa ei voi remontin aikana asua.

Lyhytaikaisia asuntoja voi hakea Vuokraovi-sivustolta, jonka kautta asuntoja haetaan asuntokohtaisesti. Asunnot pyritään välittämään hakijoille, joiden tarve asunnolle vastaa mahdollisimman hyvin asunnon tyhjänäoloaikaa. Uudet asukkaat lyhytaikaisiin vuokrasuhteisiin valitaan tilapäisen asunnontarpeen perusteella hakemusjärjestyksessä. Valinnat tekee Kaupunkiympäristön toimialan asuntopalvelut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin kaupunki alkaa vuokrata asuntojaan myös lyhytaikaiseen tarpeeseen”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat