Havainnekuva Iso-Syötteen huoneistohotellista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta oy

Iso-Syötteelle rakennetaan yli 10 miljoonalla eurolla

Pudasjärven kaupungissa sijaitsevalla Iso-Syötteellä käynnistyy syksyn ja kevään aikana joukko hankkeita vauhdittamaan kaupungin matkailua. Suurimmat investoinnit tehdään uusiin rakennuksiin.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Alueelle nousee muun muassa 120-paikkainen huoneistohotelli ja monitoimiareena. Hotellin rakennustyöt käynnistyvät heti. Rakentamisesta vastaa Lehto Group.

Keväällä alueella toteutetaan myös iso infrahanke, jonka myötä parkkialueen kapasiteetti kaksinkertaistuu kuuteensataan paikkaan ja muuttaa alueen ilmeen täydellisesti.

Hankkeiden takana ovat Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff ja Pudasjärven kaupunki.

Lehto tekee huoneet valmiiksi yksiköiksi tehtaallaan

Iso-Syötteen parhaalle paikalle valmistuvan huoneistohotellin perustusten rakentaminen aloitetaan tänä syksynä, ja ensimmäiset vieraat toivotetaan tervetulleiksi jo reilun vuoden päästä. Hotellin rakennuttajana toimivan Huoneistohotelli Kide oy:n omistaja Jorma Terentjeff kertoo, että kuokka iskee maahan vielä tämän kuun aikana.

”Hiihtokeskus Iso-Syötteen tuloskehitys on ollut positiivinen jo usean vuoden ajan. Uusi hotelli lisää alueen majoituskapasiteettia, ja sen myötä voimme palvella matkailijoita entistä paremmin ympäri vuoden. Lisäksi uskomme hotellin lisäävän hiihtokeskuksen asiakasmäärää merkittävästi”, Terentjeff kertoo tiedotteessa.

Hotellihankkeen rakentaja Lehto Group tekee huoneet yksikköinä tehtaallaan Oulaisissa. Ne kuljetetaan valmiina Syötteelle, missä ne asennetaan paikoilleen.

”Hotellirakennuksesta tulee Suomen ensimmäinen maalämmöllä toimiva hotelli. Sekä hotellin että monitoimiareenan suunnittelussa on otettu huomioon Iso-Syötteen upeat maisemat ja rakennukset on alusta asti suunniteltu sopimaan ympäristöönsä”, Terentjeff sanoo.

Myös hotellin konsepti on uudenlainen. Asiakkaat pääsevät varaamaan, maksamaan, tilaamaan lisäpalvelut sekä kirjautumaan sisään ja ulos hotellista itse. Järjestelmä toimii mobiililaitteissa.  Jokainen kuudestakymmenestä huoneesta on oma yksikkönsä, josta löytyy kylpyhuoneen lisäksi keittiö.

Kaupunki satsaa matkailun kehittämiseen

Pudasjärven kaupunki satsaa areenainvestoinnillaan Syötteen ja samalla koko Pudasjärven matkailun kasvuun. Areenan ansiosta alueelle houkutellaan suurempia ja monipuolisempia asiakasvirtoja ympärivuotisesti.

”Tällä hetkellä Syötteen alue kärsii hotellitasoisen majoituksen vähäisyyden lisäksi tapahtuma- ja sisäliikuntapaikan puutteesta. Areena mahdollistaa ympärivuotisen toiminnan ja erikokoiset yritys- ja yleisötilaisuudet”, Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen toteaa.

Ilman uutta hotellia areenaa ei olisi tullut, ja myös infrahanke edellytti muita investointeja. Lisämajoituskapasiteetti tulee tarpeeseen, jotta areena saadaan monipuolisesti hyödynnettyä. Areenaan kuuluu yhteensä noin 1400 m2 muuntautuvaa salitilaa. Areena yhdistyy kaupungin omistuksessa olevaan Safari-taloon, jonka ravintolatilat laajenevat osittain areenan puolelle.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Iso-Syötteelle rakennetaan yli 10 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi